Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncMegtörtént az első JPMCoin tranzakció.
10
dec

Megtörtént az első JPMCoin tranzakció.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Korábban írtunk már a banki kibocsátású tokenek térnyeréséről és a JPMCoinról is.

JPMorgan ma (csütörtökön) jelentette be, hogy blokklánc alapú repo (visszavásárlási) tranzakciót hajtott végre, a névadó JPMCoin-t használva.

A bejelentés 2 hónappal azután történt, hogy a JPMorgan bemutatta az újrakeresztelt blokklánc márkanevét (Onyx) és azt is bejelentette, hogy a stabilcoin-szerű termékkel jön majd ki a bankközi piacra.

A repo piacon ugyanis a nagy bankok kölcsönt vesznek fel más nagy pénzintézetektől a működési költségeik fedezésére általában 1 napon belül visszafizetésre.

“A repo piac a biztosított finanszírozás széles körben alkalmazott formáját nyújtja, azonban a jelenlegi működési korlátok megakadályozzák az ilyen finanszírozás ésszerű felhasználását a napközbeni likviditási igények kielégítésére.

A blokklánc használata lehetővé teszi a hitelfelvevőknek és a hitelezőknek, hogy rövidebb távú, napközbeni repo ügyleteket valós idejű, egyidejű tranzakció-elszámolással hajtsanak végre, ezzel új módszereket teremtve a napközbeni likviditás eléréséhez” – áll a bank sajtóközleményében.

A bank azt tervezi, hogy a jövőben más partnerek rendelkezésére is bocsátja a termékét.

A rivális Goldman Sachs már sikeres kereskedelmi szimulációkat hajtott végre, a BNY Mellon háromoldalú ügynökként.

“Ez egy izgalmas projekt, amely élénken rávilágít arra, hogy a vállalati blokklánc hogyan kezelheti a pénzügyi rendszer valós problémáit, és reméljük, hogy 2021 elején kivirágzik majd a projekt” – mondta Mathew McDermott, a Goldman Sachs digitális eszközök globális vezetője.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu