Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerEközben Libanonban.
01
júl

Eközben Libanonban.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Szombaton a romló életkörülmények miatt feldühödött emberek megpróbáltak betörni Libanon központi bankjának fiókjaiba Tripoli és Sidon városokban.

A tiltakozások azután robbantak ki, hogy a libanoni font értéke rekordszintet “ért el”, a feketepiacon 18.000 fontot kellett már adni az amerikai dollárért.

Az infláció jelenleg éves 110% körül mozog és emellett még ellátási hiány is fenyegeti az állampolgárokat.

Kedden a libanoni kormány több mint 30%-kal emelte az üzemanyagárakat annak érdekében, hogy enyhítse a keresletet az üzemanyag iránt, amely kereslet az elmúlt hetekben hosszú sorokat és erőszakos összecsapásokat okozott a benzinkutaknál.

Az ENSZ ügynökségek tavaly decemberben felhívták a figyelmet arra, hogy Libanonban a támogatások ilyetén megszüntetése, az ország legkiszolgáltatottabb lakosainak védelmét garantáló garanciák nélkül “társadalmi katasztrófa” felé sodorhatja az országot.

A videón egy másik bank (LSB) látható, ahogy a feldühödött tömeg próbál hozzáférni (és utaltatni) a bankszámláin lévő pénzeszközökhöz.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu