Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébMagyar startup sikerek a régióban.
02
júl

Magyar startup sikerek a régióban.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Magyar startupok csatlakoztak a szlovák FinTech Hub programjához

Alig két hónappal a FinTech Hub Szlovákia létrejöttének hazai bejelentését követően már két magyar startup csatlakozott a szervezet programjához. Olyan unikális szolgáltatást nyújtó cégekről van szó, mint a teljeskörű digitális könyvelést biztosító Acounto és a digitális ügyfél-átvilágítás területén az egyedi igények kielégítésére szakosodott Complytron.

Mindkét startup a szomszédos országok piacaira lépésének megkönnyítésében látja a FinTech Hubbal való együttműködés motorját. Az alapító Vacuumlabs, a Mastercard és a Szlovák Fintech Szövetség mások mellett helyi kapcsolatrendszerükkel segítik a résztvevőket terveik megvalósításában, és további magyar startupokat is várnak a programba.

A szlovákiai Pozsonyban található az első FinTech Hub, amelynek célja a Közép-Kelet-Európai Régió innovációjának támogatása, és működése az alapítók azon komoly szándékát mutatja, hogy a régió vezető szerephez jusson a fintech szektor fejlesztésében. Az alapító tagok mindegyike, a Vacuumlabs, a MasterCard és a Szlovák Fintech Szövetség is már jól ismert szereplők a globális pénzügyi szolgáltatások nyújtásának területén, valamint az ezt az ökoszisztémát alkotó, a változásokat felgyorsító vállalatok támogatásában.

Az Acounto digitális könyvelési szolgáltatása csak 2021 elején élesedett, de mostanra már több mint 100 ügyféllel büszkélkedhetnek.

 „Célunk a minél gyorsabb terjeszkedés, amelyhez a Szlovák FinTech Hub kollégái már most, a közös munka hivatalos megkezdése előtt is óriási segítséget nyújtottak. Alig várjuk a program indulását” – mondta el Brachmann Ferenc, az Acounto társalapítója, aki azt is hozzátette, hogy a FinTech Hubbal való együttműködéstől a szlovák piac jobb megértését várja a tervezett piacra lépés előtt.

A 2019-ben indult regtech startup (szabályozói megfeleléssel foglalkozó technológiai cég), a Complytron a pénzügyi és a nem pénzügyi szektor egyre szélesebb körére kiterjedő ügyfél-átvilágítási kötelezettség támogatása területén látott piaci lehetőséget. Kifejezetten a kisebb és közepes méretű piaci szereplőkre célzott, automatizált ügyfél-átvilágítási szolgáltatást kínálnak, amellyel az előírt szankciós lista ellenőrzések, a nemzetközi és hazai kiemelt közszereplői ellenőrzések és egyéb hatósági tiltólista és ‘watch-list’ szűrések valósíthatók meg.  

„Törvényi megfelelést elősegítő cégként kiemelten fontos számunkra, hogy a régiós terjeszkedésünk során közvetlen kapcsolatot építsünk a nemzeti hatóságokkal, helyi szövetségekkel és pénzügyi felügyeletekkel azért, hogy jobban megértsük a lokális megfelelőségi kihívásokat. Ebben a lokalizációs folyamatban segíti a munkánk a FinTech Hub” – nyilatkozta a FinTech Hubbal való együttműködésről Lebhardt Olivér, a Complytron ügyvezető-alapítója.

A FinTech Hub Szlovákia ügyvezetője, Juraj Kralik nagy potenciált lát mindkét startup működésében. Mint elmondta, „Örülünk, hogy olyan ígéretes projekteken dolgozhatunk együtt, mint az Acounto és a Complytron fejlesztései. A csatlakozó cégek pályázatainak megismerése feltétlen bizalmat alakított ki bennünk az ötleteik iránt, és látjuk, hogy megtalálható bennük mindaz, ami a céljaik eléréséhez szükséges. Hiszünk abban, hogy a FinTech Hub Szlovákia és partnerei támogató csapatával együttműködve izgalmas közös eredményeket érhetünk el.”

A FinTech Hub programjáról további információ és a jelentkezés menete a www.fintechhub.sk oldalon érhető el, a fintech fejlesztések területéről érdeklődő magyar vállalkozások is itt adhatják be jelentkezésüket.”

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu