Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEthereum300 millió dollárnyi Ethereum égett el.
26
aug

300 millió dollárnyi Ethereum égett el.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

No para, tűzvészről nincsen szó, ahogyan tűzvarázsló kék szemről sem.

Ellenben az Ethereum London frissítés bevezetése óta – ez vezette be ugye az EIP-1559 keretein belül a díjégetési mechanizmust – a hálózat összesen 100.000 ETH-t égetett már el, 300 millió dollár értékben, mindössze 20 nap alatt.

Ezeket az érméket a tranzakciós díj igénybevétele során égetik el. A tranzakció végrehajtásához most egy alapdíjat kell fizetni, amely elégetésre kerül, és egy elsőbbségi díjat, ami valójában egyfajta borravaló a bányász számára.

Ennek eredményeként jelentősen csökkent az Ethereum blokklánc ether kínálata. Jelenleg a kínálat évente körülbelül 5%-kal nő, de (jelenleg) a növekedés üteme ténylegesen 35%-kal csökkent a tranzakciós díjakban elégetett összeg miatt.

Az EIP-1559 megkönnyítette annak a becslését is, hogy mennyit kell fizetni a tranzakciós díjakra, azért, hogy a tranzakció a következő néhány blokkon belül feldolgozásra kerüljön.

Mivel az “NFT nyár” közepén járunk – ahol a digitális sziklák több millió dollárért kelnek el – a gázdíjak nem igazán csökkentek, sőt jelentősen emelked(het)nek, különösen akkor, amikor az NFT gyűjtemények éppen készülnek (“mintázzák” őket).

Az Ethereum blokklánc aktivitása tehát továbbra is magas, 1,2 millió napi tranzakcióval.

A hálózat napi 8,7 milliárd dolláros forgalmat mozgat, összesen havonta több mint 200 milliárd dollárt.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu