Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinVegyél Te is 30 dollárért BTC-t, ha tudsz.
07
szept

Vegyél Te is 30 dollárért BTC-t, ha tudsz.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

A mai nappal válik El Salvadorban törvényes fizetőeszközzé a bitcoin.

Ennek kapcsán a Twitter-en és a Reddit-en is megjelentek egy olyan felhívások, hogy akinek módjában áll, vásároljon ma 30 dollárért bitcoint.

Ennek oka az, hogy amellett, hogy a salvadoriak letölthetik a kormány digitális pénztárcáját, – azonosítás után? – 30 dollárt kaphatnak bitcoinban a tárcára, tehát innen jön a 30 dodó.

Úgy látszik, hogy a salvadori Elnök komolyan gondolja a megvalósítást, mert mind a külső figyelmeztetések (IMF), mind a belső aggodalmak (tüntetések) ellenére “alternatív utakra evez” a pénzügyekben, amikor elérhetővé teszi a bitcoint, mint fizetőeszközt a helyi lakosok egymás közötti elszámolására és gondolom adófizetésre is.

El Salvador a fentiek elősegítése érdekében aktívan megkezdte a Bitcoin ATM-ek telepítését, hogy a polgárok átválthassák a tokent amerikai dollárra (?!), a kormány pedig 150 millió dolláros alapot hozott létre a Bitcoin amerikai dollárra történő átváltásának támogatására.

Élőben láthatunk tehát egy ország szintű kísérletet és ha van kedved/lehetőséged vásárolj Te is ma bitcoint 30 dodóért ott ahol Te azt jónak látod, mert ez nem a fizetett/bújtatott (bróker, exchange) reklám helye.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • noname Válasz

    A 30 dolcsiból vonják le a tranzakciós költséget is? 🙂
    Talán praktikusabb lett volna az LTC-t bevezetni 😉

    2021-09-07 at 22:09

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu