Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinEKB: A Bitcoin a határokon átnyúló fizetések Szent Grálja?
03
aug

EKB: A Bitcoin a határokon átnyúló fizetések Szent Grálja?

Erre a blokklánc jogász is azt mondja, hogy jelentős pillanat, hogy ez leírásra került és egyben szép megfogalmazás is az EKB (working papers) részéről.

“Lehet a Bitcoin a határokon átnyúló fizetések Szent Grálja?

A Bitcoin hálózat (kiegészülve további rétegekkel, – például a Lightning Network- a sebesség és kapacitás biztosítására, feltételezve, hogy ezek hatékonyak) rendelkezhet olyan tulajdonságokkal, amelyek úgy tűnik hogy potenciálisan alkalmassá tehetik arra, hogy a határokon átnyúló fizetések Szent Gráljává váljon.

Ezek a következő tulajdonságok:

• Egyetlen rendszer használható „úgy, ahogy van” az egész világon; azaz nincs további összekapcsolódásokra szükséges. A határokon átnyúló bitcoin fizetések ugyanolyan hatékonyak, mint a belföldi utalások. Ez azért is van, mert az FX konvertálás nem a rendszeren belül történik, hanem a felhasználóra van bízva, hogy oda-vissza konvertálja át a BTC-jét belföldi fizetőeszközre és a belföldi fizetőeszközt BTC-re.

• A közvetítők hiánya magas hatékonysági potenciálra utal, és nincs kockázat a közvetítők működési vagy pénzügyi kudarcai kapcsán.

• A pénztárcaszolgáltatók (CASP) időközben viszonylag hatékony be- és kitárolási szolgáltatásokat fejlesztettek ki a hazai pénznemekből Bitcoinba. Ugyanakkor nem szükségesek a közvetítők sem, ha elegendő Bitcoin mennyiség áll a felhasználó rendelkezésére és a felhasználó elfogadja a Bitcoin pozíciókat (azaz az árfolyamát) annak ellenére, hogy jelentős változások ( számviteli nyereség vagy veszteség)állhatnak elő az árfolyamban.”

Az EKB anyagát szeretettel ajánlom az érdeklődő Közönség, a jogász Kollégák, vagy éppen az MNB számára is.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu