Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCPSD/PSD3 felülvizsgálat nyitja az utat a CBDC-nek.
19
szept

PSD/PSD3 felülvizsgálat nyitja az utat a CBDC-nek.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Az alábbiakban olvashatjuk az Európai Bizottság (kiskereskedelmi és fizetési) osztályvezetőjének Eric Ducoulombier mondatait, mely nyitja a banki kapukat a CBDC-k felé.

Előzmény: az uniós fizetési szabályok (PSD/PSD3) közelgő felülvizsgálatával összefüggésben néhány kulcsfontosságú változás következik az uniós fizetési szektorban.

Az elszámolások véglegességéről szóló irányelv (Settlement Finality Directive=SFD) módosítását javasoljuk annak érdekében, hogy a nem bankok is hozzáférhessenek a fizetési rendszerekhez.

Azt is javasoljuk, hogy orvosolják az ismétlődő “kockázatcsökkentési” problémát, amellyel egyes fizetési intézmények (PI) és e-pénzintézetek (EMI) szembesülnek, akiknek jelentősen javítania kell a bankszámlanyitási és -vezetési kapacitásukat.”

Ez azt jelenti, hogy a stablecoin (EMT) kibocsátói hozzáférhetnek a központi banki fizetési rendszerekhez, biztosíthatják a pénzeszközöket a központi banknál, és kevesebb problémájuk lesz a bankszámlák nyitásával.

Fejlődés az innováció és a fizetés terén az EU-ban. Right? Right?

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu