Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásÖrvendetes számviteli standard fejlemények.
14
dec

Örvendetes számviteli standard fejlemények.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A Pénzügyi Számviteli Standard Testület (FASB) nemrég közzétette a Számviteli Standardok Frissítését (ASU), amelynek célja bizonyos kriptoeszközök elszámolásának és közzétételének javítása.

„Az új szabvány reagál a különböző hátterű érdekelt felek visszajelzéseire, akik jelezték, hogy a kriptoeszközök elszámolásának és közzétételének javítását az igazgatóságnak kiemelt prioritásaként kell kezelni” – mondta Richard R. Jones, a FASB elnöke.

Az ASU módosításai javítják bizonyos kriptoeszközök elszámolását azáltal, hogy megkövetelik a gazdálkodó egységtől, hogy ezeket a kriptoeszközöket valós értéken értékeljék minden jelentési időszakban, a valós érték változásait a nettó eredményben elszámolva.

A módosítások javítják a befektetők tájékoztatását is a gazdálkodó egység kriptoeszköz-állományáról azáltal, hogy előírják a jelentős részesedések, a szerződéses értékesítési korlátozások és a jelentési időszakban bekövetkezett változások közzétételét.

„Relevánsabb információkkal látja el a befektetőket és más tőkeallokátorokat, amelyek jobban tükrözik bizonyos kriptoeszközök mögöttes közgazdasági jellemzőit és a gazdálkodó egység pénzügyi helyzetét, miközben csökkentik a folyó számvitel alkalmazásához kapcsolódó költségeket és bonyolultságot.”

Az ASU módosításai minden olyan eszközre vonatkoznak, amely megfelel az összes alábbi kritériumnak:

-Meg kell felelnie az immateriális javak FASB Számviteli Standardok Codification-ben meghatározott meghatározásának

-Ne biztosítson az eszköz tulajdonosának érvényesíthető jogokat vagy követeléseket a mögöttes árukhoz, szolgáltatásokhoz vagy egyéb eszközökhöz

-Blokkláncon vagy hasonló technológián alapuló elosztott főkönyvben jönnek létre, vagy ott vannak kriptográfiailag biztosítva.

-Egymással felcserélhetőek (helyettesíthetőek) legyenek

– Nem a jelentéstevő gazdálkodó egység vagy kapcsolt válallkozásai hoztak létre vagy bocsátottak ki.

Az ASU módosításai minden entitásra érvényesek a 2024. december 15. után kezdődő pénzügyi évekre, beleértve az ezen pénzügyi évek közbenső időszakait is.

A korai elfogadás megengedett mind a közbenső, mind az éves pénzügyi kimutatások esetében, amelyeket még nem adtak ki (vagy nem bocsátottak rendelkezésre). Ha a módosításokat egy közbenső időszakban fogadják el, akkor azokat az időszakot magában foglaló pénzügyi év kezdetétől kell elfogadni.

Bővebb infót itt találhatnak könyvelő Barátaink!

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu