Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA talentumok és a Bitcoin.
07
máj

A talentumok és a Bitcoin.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Ha már tegnapelőtt a nyugdíj kérdéssel foglalkoztunk, akkor ma hadd evezzünk át a generációs vagyontranszfer, azaz vagyonátadás kérdésére.

Ennek kapcsán van egy jó hírünk az érdeklődő közönségnek: a Bitcoin megtöri a talentum fizikai hatalmát (meg a hagyományos öröklési jogot is, de ezt most hagyjuk), ugyanakkor nem javítja (feltétlen) az emberi hozzáállást, ellenben új utakat nyit a generációs vagyonkezelésben.

Miről is beszélek? Hallgassuk csak!

“Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, s másik ötöt nyert rajta. Ugyanígy az is, aki kettőt kapott, másik kettőt szerzett. Aki egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette urának pénzét. Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott. Jött, aki öt talentumot kapott, és felmutatta a másik öt talentumot: Uram, öt talentumot adtál, nézd, másik ötöt nyertem rajta. – Jól van, te hűséges, derék szolga – mondta neki ura. – Minthogy a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe! Jött az is, aki két talentumot kapott, s így szólt: Uram, két talentumot adtál, nézd, másik kettőt szereztem. – Jól van, te hűséges, derék szolga. Mivel a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe! Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Ez így beszélt: Uram, tudtam, hogy kemény ember vagy. Aratsz, ahol nem vetettél, és gyűjtesz, ahol nem szórtál. Ezért félelmemben mentem, elástam a földbe talentumodat. Itt van, ami a tiéd. – Te mihaszna, lusta szolga! – kiáltott rá ura. – Tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, s ott is gyűjtök, ahol nem szórtam. Oda kellett volna adnod pénzemet a pénzváltóknak, hogy megjövet kamatostul kaptam volna vissza. Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van! Mert annak, akinek van, még adnak, hogy bőven legyen neki; akinek meg nincs, attól még amije van is, elveszik. Ezt a mihaszna szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre! Ott sírás és fogcsikorgatás lesz.”

A jó hír tehát az, hogy az az elásott talentum, mikor az örökösök részére átadásra kerül, nem fog sem az örökhagyóban, sem az örökösben bosszúságot szülni, hiszen az értéke várhatóan emelkedni fog pontosan a programozottsága miatt.

A 100+ évre kiszámítható kínálattal rendelkező eszköz egy olyan tervet jelent, ami lehetővé teszi a többgenerációs bizalom kiépülését.

Sokan fognak ugyanis a Bitcoin miatt jelentős vagyonnal fog gazdagodni öregkorukra, amelyet – jó esetben – átadhathatnak majd gyermekeinek.

Azonban az “egy mozzanattal” megörökölt vagyon tönkre is teheti egy gyerek életét. A hirtelen jött nagy vagyon lerombolhatja a motivációjukat, hogy bármit elérjenek, és kábítószerhez és elvesztegetett élethez, stb vezethet.

Hogyan adhatsz akkor Gyermekeidnek minőségi életet ÉS azt az elégedettséget, hogy saját útjukat járják a világban? Mit mond a szakma, mit mond a szakma után a blokklánc jogász?

Milyen tanácsot adnék a hozzám fordulóknak?

Először is alapozd meg a Gyermekeid oktatását és álld helyettük ennek költségeit.

Azután tanítsd meg nekik a vállalkozás és befektetés alapelveit.

Végezetül pedig egészítsd ki a vagyonukat annyival, amennyit maguk összeszednek mondjuk 30 és 50 éves koruk között.

Ha a Gyerekeid a 20-as éveikben keményen dolgoznak, és 30 éves korukra vagyont gyűjtenek, akkor bebizonyítják, hogy képesek kezelni egy nagy örökséget. A 30 évesen megszerzett örökség pedig időt nyer nekik arra, hogy a Családjukra összpontosítsanak, és/vagy lehetővé teszik számukra, hogy egyéb ambíciók után menjenek.

Mi van akkor, ha a Gyerekek 50 éves korukra nem keresnek pénzt? Ez is OK, de akkor biztonsági játékot játszol, mert a korábban átadott örökség is tévútra ment volna általuk valószínűleg, reméljük, hogy 50 éves korukban már nem ez lesz, adtál nekik – remélhetőleg – elég időt, hogy benőjön a fejük lágya.

Így tehát minden egymást követő generáció ugyanazt az ajánlatot kapja egy láncolatban, ami megfelel a 30 és 50 év közötti nettó vagyonuk kiegészítésének. Ily módon a tőke továbbra is a jövő generációinak legjobb allokátoraihoz áramlik majd.

Hogy hogyan kell ezt megvalósítani? Gyere el hozzám konzultációra és elmondom Neked, hiszen a jog átalakulóban van, én pedig figyelemmel követem ezt az átalakulást blokklánc jogászként.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu