Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMit jelent, ha Bitcoinba exitelsz?
24
márc

Mit jelent, ha Bitcoinba exitelsz?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Mit jelent, ha Bitcoinba exitelsz a klasszikus magyarázat szerint?

Mielőtt leírnám nagyon fontos leszögezni, hogy ez csak és kizárólag a Bitcoinra igaz, mert azt szánták – minden ellenkező híresztelés ellenére – pénznek vagyis monetáris értéknek és elszámoló hálózatnak és jelen pillanatban csak ez kellően decentralizált (lásd még pl: Ethereum pre-mine).

Azt tudjuk, hogy igény van rá, nem véletlen van Bitcoin hiszekegy, nyitottuk meg a Hal Finney aktát, meg nem véletlen mondtam én is, hogy új Róma kell.

Szóval addig is, amíg megtanulunk 4 éves nem politikai, hanem feleződési ciklusokban gondolkodni (amúgy értjük ezt? szerintem nem) figyelmünket az adoptáció irányába tereljük, mert mit is mond a klasszikus BTC exit magyarázat?

Azt, hogy a játékelmélet hamarosan átvált a kapzsiságról a félelemre, annak folyományaként, ahogy felgyorsul az adoptáció.

Miert van ez? A bitcoin hálózat minden egyes csatlakozóval erősebbé és értékesebbé válik. Ugyanakkor a fiat monetáris rendszer minden távozóval gyengül. Amíg az adoptáció, azaz az elfogadás kicsi volt, a Bitcoin figyelmen kívül hagyásának költsége is elhanyagolható volt.

(Eddig gond nélkül éltél, de már nem lesz mindig így. Én csak azt kívánom, bármi lesz is, ember maradj Fiam!)

Mindenki tudja, hogy a fiat pénzeket egyre gyorsuló ütemben értékelik le. Minden ember, aki Bitcoinba lép ki, azt jelenti egyúttal, hogy azok, akik a fiatnál maradnak, azoknak a terhét kell viselniük, akik elhagyták a fiat rendszert.

Tudják ezt a politikusok is, akik mindenkinél előbb pattantak meg – titkos hitem szerint – vagy ha nem is mindenkinél, de a többséghez képest jóval gyorsabban. Szokásosan hátra hagyják a szaharét a plebsnek.

A fiat rendszerben való tartózkodás költségei idővel exponenciálisan növekednek. (Erről és hasonlóakról is kellene beszélnie Focaccia Zoltánusz barátunknak, ha már a kriptó a téma, de majd meglátjuk hogy ehelyett mit mond)

Csökken az államadósság, ha az emberek elhagyják Magyarországot? Nem. Ugyanez igaz a monetáris hálózatokra is.

Sajnos azok számára, akik fiat-ot tartanak, ez egy adósságalapú rendszer, ellenben a Bitcoinba kilépő embereknek már nem kell törődniük ezzel az adósságkupaccal, amit tárolnak a fiat rendszerekben.

Mindig a legjobb pénz nyer, és ezért csak egy nyertes lehet. Azt hiszem, hogy a Bitcoin elfogadás leggyorsabb növekedése előtt állunk. Csöpögésből folyás lesz, aztán pedig áradás lesz a vége.

Ezért mondják a Bitcoin exitelők, hogy “Nemsokára nyilvánvalóvá válik, hogy az összeomolni készülő monetáris rendszer pénzügyi ereje – mint az anyag a fekete lyukba – a Bitcoinba szívódik be és egyik sem tud onnan menekülni már.”

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu