Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMennyi Bitcoin kell majd, hogy nyugdíjba mehess?
05
máj

Mennyi Bitcoin kell majd, hogy nyugdíjba mehess?

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Vannak kedvező hírek, hogy bizonyos nyugdíjalapok az Egyesült Államokban Bitcoin vásárlásokat terveznek, de most nem erről akarok írni, mert ezzel csak úgyis felzárkóznának a többi nagy mellé:

2019-ben volt egy bomba ötletünk, ami a Bitcoin Babákról szólt, amit lassan szerintem meg is fognak majd valósítani, szóval jöhetnek majd a jogdíjak kedves Biztosítók! (Aki most nevet, az kérem mutassa meg, hogy hol olvasott erről 2019-ben itthon? Ja, hogy sehol, csak a DC-n? Értem.)

Na, már most ennek az elképzelésnek pedig a másik fele a nyugdíjas kor, azaz, hogy hány Bitcoinnal kell rendelkezzz, hogy – figyelembe véve annak várható áremelkedését – nyugdíjba tudj menni és megélni az árfolyamemelkedés okozta hozamokból?

Nem vagyok matematikus, ezért én nem tudom kiszámolni, hogy mi van az esetleges átmeneti BTC árfolyam csökkenésnél vagy éppen a stagnálásnál, vagy, hogyha tovább élsz, mint a várható átlag (nyugdíjas) élettartam, de azt hiszem ez jól szemlélteti a nagyságrendeket:

Akit pedig ennél jobban érdekel a téma, az használja ezt a kalkulátort, azzal, hogy ez csak egy kalkulátor, szóval iránymutatást tud adni, nem Szentírás, mert arról holnap után lesz várhatóan szó nálunk.

Mi van akkor, ha nem megyünk a Bitcoin irányába, vetődhet fel joggal a kérdés? Semmi különös, maradunk a fiat rendszer féle megoldásnál:

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu