Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinJó üzlet-e a bérbányászat?
28
ápr

Jó üzlet-e a bérbányászat?

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Őszintén szólva: nem tudom a poszt címében feltett kérdésre a választ.

Valószínűleg nekik, mármint a bérbányászatot nyújtó társaságoknak jó lehet, mert pl: a Dash-es X11-es (1 éves) contractokat pl. a Genesis-mining-nál kimaxolták, azaz nem árusítják többet.

Ezeknél a bitcoin/altcoin bányász társaságoknál ugye számítókapaicitást lehet bérelni a futamidő végéig X dollárért cserébe.

Előnye, hogy nem Nálad pörög a bányagép, nem Neked kell bele invesztálni a hardware-be a pénzt és hogy napi/heti kifizetések vannak, tehát tudod kontrollálni a coinjaidat, amik rendszeresen jönnek.

Befizetni szinte mindennel tudsz (Bitcoin tárca, altcoin tárcák, hitelkártyák, etc.)

Hátránya, hogy a számítókapacitással a kitermelt coinok értéke naponta változik, tehát nem egyenletesen kapod a coinokat. Egyszer többet, egyszer kevesebbet vagy akár folyamatosan kevesebbet a kezdeti többhöz képest.

A fent említett Genesis miningnál bányásznak Bitcoint, Litecoint, Ethereumot, Dash-t, tehát a digitális fizetőeszközök piacának közel 90%-át lefedik kapitalizációban (magyarul a BTC, LTC, ETH, DASH, XRP a piacvezető digitális fizetőeszközök), de Ripple-t (XRP) nem fogsz tudni bányásztatni, mert az ugye centralizált, nem bányászható.

A céget (G-M) Németországban alapították és találtok a youtube-on bőven róluk szóló videókat.

Amiért én személy szerint nem tudom eldönteni, hogy jó befektetés-e a náluk történő bányászat az az, hogy nem tudtam még senkivel sem hitelt érdemlően beszélni, aki megerősítette volna nekem, hogy nem csak, hogy visszanyerte a korábban befektetett tőkéjét (a kezdeti befizetést nem kapod vissza), de profittal szállt ki belőle a végén, amikor lejárt neki a szerződéses ideje.

Persze ez akár el is képzelhető, ha nagyot tud közben emelkedni egy-egy digitális fizetőeszköz áfolyama és tudják tartani a kibányászott coinok mennyiségét az ügyfeleik részére.

Szintén nem tudom, hogy mekkora előnye lenne velük (ti: bányatársaságok) az embernek, ahhoz képest, mintha szimplán megvenné az adott digitális fizetőeszközt akármelyik tőzsdén és várná az árfolyam emelkedését?

Ha valaki tud a fentiekre valamilyen gyakorlati tapasztalatot nyújtani, ne habozzon, ossza meg velünk, írjon nekünk emailt vagy kommenteljen!

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

  dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
  Ajánlott bejegyzések
  SZÓLJ HOZZÁ
  1 Komment

  Leave A Comment

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Digitalcash.hu