Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDashFizethetsz-e DASH-el a fűért?
26
ápr

Fizethetsz-e DASH-el a fűért?

A válasz: ha a dealered engedi és elfogadja a DASH-t, mint fizetőeszközt, akkor feltétlen:-D

A viccet félretéve…

Újabb előterjesztés érkezett a “Dash Masternode tanács” elé.

A javaslat egy a Dashen alapuló integrált és komplex fizetési rendszer kidolgozását javasolja a legális kannabisz ipar fizetési rendszerében történő megjelenés kapcsán az U.S.A.-ban. (Az előterjesztő cég egy adathírszerzéssel/adatbányászattal foglalkozó cég, ami tranzakció analízisre specializálódott. Eddig jól hangzik, igaz? :-))

A komplex fizetési rendszer ( gateway package) magában foglalna egy vásárlói hűség programot, vásárlói megkereséseket (diszkont vásárlással, ingyenes mintával , stb. való megkeresést), állami és országos adóval kapcsolatos tájékoztatást és segítséget az adózásban a digitális fizetőeszköz kapcsán,  Dash ATM-eket és persze a beszállítói, alkalmazotti, kereskedői fizetések Dash-ben történő bonyolítását.

Ennek az tudna az alapja lenni, hogy a szövetségi szabályozás miatt a kannabisz ipar nagyon készpénzben dominált terület, szóval a készpénz feldolgozással járó költségek miatt úgy hiányzik a digitális fizetőeszköz, mint egy falat kenyér (helló költség csökkentés).

Hogy mekkora piacról van szó arra elég jól rávilágít, hogy jelenleg $6.7 milliárd dolláros a kannabisz piac az U.S.A.-ban és 11 milliárdosra becsülik 2020-ra.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Államokban a nagyobb kártyakibocsátók (Visa, Mastercard) és a bankok (BofA, WellsFargo, Chase) csekély 30 milliárdot hoznak össze a fogyaztók/felhasználók és kereskedők közötti utalásokból, akkor egyből el kezdjük kapisgálni, hogy hol is van itt a piac és a lehetőség a Dash-nek.

Szóval ha a készpénzes fizetésnek és az utalásoknak és ezen 2 rendszer (kp, utalás) összefésülésének a költségeit és adminisztrációját nézzük, akkor valóban van mit keresnie a pályán a dash-nek vagy bármilyen egyéb digitális fizetőeszköznek.

A fenti projektbe az előterjesztő cég 694.000 dollárt tenne bele, míg a Dash közösségnek 496.000 dollárjába fájna (jelzem: eddig vezetnek a támogató szavazatok).

Aztán, hogy ehhez az egészhez mit szólna a dedikáltan a legális marihuánára (kannabisz ipar) utazó PotCoin közösség, azt már nem tudni, de a Dash nagyon nyomul mostanában 😀

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ
    13 hozzászólás

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu