Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
19
jún

ICO lufi.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Sokat nem kellett várni és amiről írtunk az bekövetkezett: 50 dolláron forog a Litecoin árfolyama.  60%-os áremelkedés a nem olyan régi szintekhez képest, vagy 3,5-szeres pénz, az első Litecoin posztunk óta. Az okokat a posztban megírtuk, ahogyan azt is, hogy messze még a vége a menetnek…sőt!

(Ha valami “meglepőt” akartok hallani, akkor elmondjuk, hogy – és ezt az ” első kisebb crypto rajongók találkozóján” (by Peter Kallos) is elmondtuk múlt héten Budapesten – mi a BTC-t 5.000 és 10.000 dollár közé várjuk idén, 10.000 és 100.000 dollár közé jövő évben! Ennek megfelelően az LTC árfolyama is 100 dollár felett lesz 2018-ra bőven.)

(Ennek ellenére) biztosan sokan kitáraznak most az LTC-ből (mert milyen unalmas kis coin) és sokan inkább máshova teszik a pénzüket, valami “nagyba”, valami “gyorsba”, mondjuk valami ICO-ba.

Mi is írtunk ilyenről, mielőtt még bárki is megszólna, na, de ami ICO fronton zajlik, az már tényleg durva.

Az ICO az új IPO, ahogy ezt sokan megfogalmazták, vagyis, ami az IPO a részvényeknél, az az ICO a digitális devizáknál.

Szinte megszámlálhatatlan hány ICO volt eddig és még hány lesz.

Legutóbb a Bancor-nál nézhettük ezt végig, de majdnem mindenhol ugyanaz a helyzet. A Bancor-nál cca. 150 millió dollárt dobott össze a Közösség, de mindehol röpködnek a dollármilliók. A startupok (és DAO-k) terén a trend egyértelműen az ICO, vagyis a finanszírozási forrás eltolódni látszik az ICO felé.

Ha meg a digitális devizák világában akar pénzt gyűjteni egy startup, akkor magától értetődően ez az elsődleges lehetőség (ICO) a forrásgyűjtésre.

Az az előnye, hogy viszonylagos kontrollal (vagy leginkább anélkül) percek alatt össze lehet gereblyézni igen komoly összegeket.

Nincs bonyolult engedélyezési és hosszadalmas adminisztrációs folyamat, csak beküldöd a coint, kapod a tokent és már robog is minden tovább.

Ezzel azonban nem árt vigyázni! Valamikor az (ethereum) DAO is így kezdte. Aztán meg lehet nézni, hogy mi lett a vége.

Szóval mielőtt eszetlenül pakolgatnád a pénzedet össze-vissza, gondold át, hogy feltétlen jobb helyen lesz-e, mintha csak simán BTC-ben, LTC-ben, DASH-ben vagy akár ETH-ban pihenne.

Tudom, hogy jó indikátornak látszódhat a többi “befektető” adományozási hajlama, de azt sem árt végig gondolni, hogy hogyan juthatsz a befektetett tőkédhez, ha geb@sz van a céggel, kihez fordulhatsz és milyen egyéb (lásd: DAO) kockázatokat rejt egy ilyen “tuti” ötlet?

Szóval csak óvatosan, mielőtt még baj lenne!

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
5 hozzászólás

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu