Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokklánc9 előrejelzés a blokklánc technológiáról.
05
aug

9 előrejelzés a blokklánc technológiáról.

A mostani posztunkat azon kedves Olvasóink számára ajánljuk, akik – ha szabad így fogalmaznunk – távlatokban gondolkodnak és nem dőlnek be a rövid távú – vegyél gyorsan fantasy coint, de ne szólj róla az államnak, majd jól “felmegy” az ára, akkor lesz ám jó világ – gondolati csapdának.

Szóval, akik “gyorsba, okosba” utaznak, azok ne is olvassanak tovább, mert csak felbosszantják magukat.

(Véleményünk szerint ugyanis az, hogy valami decentralizált az nem feltétlenül kell, hogy jelentse azt is, hogy teljesen szabályozatlan.)

Azokkal viszont, akik megértik, hogy egy új technológia elterjedéséhez annak hatásosságán túl, bizalom, befektetők és emiatt szabályok is kellenek, most megosztanánk – a saját gondolatainkkal kiegészítve – 9 olyan prognózist, ami a blokklánc technológiát és a digitális devizákat is érintik.

Az előrejelzés forrását a poszt végén megtaláljátok.

1. Előrejelzés: a pénzügyi iparág fogja először teljesen adoptálni (elfogadni, alkalmazni) az új – vagyis a blokkláncra és az elosztott főkönyvre épülő – technológiát.

Ebben semmi meglepő sincsen, hiszen részben már zajlik is a folyamat  és vélhetőleg inkább úgy kell ezt érteni, hogy a pénzügyi iparág fogja TELJESEN adoptálni először ezt, tehát, hogy az itt szereplők döntő többsége alkalmazni fogja, bevett iparági sztenderdé válik. 2020-ra azt jósolják, hogy a fenti iparági szereplők 20%-a már alkalmazni fogja, 2025-re pedig teljesen mainstream lesz, azaz benne lesz a fősodorban. Szóval fejlődés vagy forradalom, egyre megy, a fő a haladás.

2. Előrejelzés: bár először a pénzügyi szektor fogja teljes körűen alkalmazni, valószínűleg rövid időn belül felzárkózik hozzá az egészségügyi, a biztosítási, a  hirdetési és a jogi iparág is.

A jogi fejlődés lehetőségeiről már ejtettünk szót, de a következő 3 évben várhatóan masszív fejlesztések lesznek ezeken (egészségügy, hirdetés, stb.)  és más területeken is.

3. Előrejelzés: ez az, amiért a poszt eleje született, mert itt bizony azt jósolják, hogy a különböző országok  igenis megpróbálják majd szabályozni az új technológiát. Ez lehet áldás egyeseknek, míg átok másoknak, semmi nem egyértlemű ezen a téren. Elnézve az FB oldalon időnként megjelenő – különböző csalásokról szóló – híradásokat az iránynak inkább a szabályozás felé kell mutatni, mert mindig a leggyengébbekből kell kiindulni társadalmi téren (és nem a legokosabbakból, mert nekik mindig “átok” a szabályozás).

Ráadásul – ezt is leírtuk már – senki nem fog az intézményi befeketetők világából pénzt/időt/energiát fektetni egy szabályozatlan, bizonytalan területbe, szóval ez is a szabályozás mellett szól.

4. Előrejelzés: Míg az egyik oldalon védeni kell a “befektetőket”, addig a másik oldalon el sem lehet őket tántorítani attól, hogy újabb és újabb pénzeket tegyenek bele a különböző ICO kibocsátásokba és a blokklánc alapú start-upokba. Hiába, most ez a trend, jópáran meg is lovagolják rendesen.

5. Előrejelzés: Az Ethereum jelentősége nőni fog. Itt nem csak az Enterprise Ethereum Alliance-re  kell gondolni hanem nyugodtan ide sorolhatjuk a NEO-t is, azzal, hogy neki még nincs “párja”, mert a BTC inkább jár a ETH-val kéz a kézben, mintsem a NEO-val. Aztán persze itt is van, aki fél és remeg pedig nincs is Las Vegasban, míg más tapsikol örömében.

6. Előrejelzés: A különböző – új technológiát használó intézmények  (pl: Wall Street Blockchain Alliance (WSBA)  és az intézmények közötti sztenderek  javítani fogják a blokklánc interoperabilitását, vagyis a különböző rendszerek együttműködésre való képességét. Ez (ti: együttműködésre való képesség) – ha nem is blokkláncra vetítve – de uniós szinten is komolyan van véve.  Minél több blokklánc, digitális deviza, token, elosztott főkönyvi rendszer üzemel biztonságosan, annál gyorsabban tudunk átállni egy teljesen új ökonómiai rendszerre. Ha tehát, valaki hasznot szeretne húzni ezekből, akkor éppen hogy  a gyors és okos szabályozásban kell bíznia, mintsem a “zavarosban” halászgatnia, mert a botrányok nem nagyon kedveznek egyetlen új technológia elterjedésének sem.

7. Előrejelzés: Meg fogják oldani a blokklánc skálázhatóságát és a tranzakciók gyorsasága is javulni fog.

Ezt nézhette végig a drámára fogékony nagyérdemű az elmúlt hetekben. Annyi híradás, összegzés, stb. volt a témában, hogy nem vernénk már tovább a habot…

8. Előrejelzés: Megnő a tehetséges blokklánc “programozók” iránti igény.

Eddig is tudhattuk, hogy most az IT a “jövős szakma”  és pont, hogy a kocsmárosoknak nem terem sok babér ma, na, de ezután azt is meg fogják tudni egyesek, hogy hol lakik a digitalizáció Istene (sőt a legjobbak állítólag találkozhatnak is az Élet nevű szimuláció programozójával). Szóval semmi akadálya annak, hogy az igazán tehetségesek igazán komoly pénzeket keressenek a tudásukkal. Tehát, akinek fontos a jó megélhetés és van is affinitása hozzá, irány programozni tanulni.

9. Előrejelzés: A fejlődő országokban is nagy szerephez jut az új technológia.

Ezt pedig nem más mondja, mint a digitalcash.hu szerkesztősége által is nagyra tartott Vinay Gupta. Márpedig, ha azt nézzük, hogy mi zajlott le a telefonos fizetések piacán a fejlődő országokban a múltban, akkor ez is megállhatja a helyét.

Forrás: http://www.datamation.com/applications/blockchains-future-nine-predictions.html

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu