Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMi vár a Bitcoinra 2018-ban?
24
nov

Mi vár a Bitcoinra 2018-ban?

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Ma volt egy szemfelnyitó beszélgetésünk a fintechzone.hu egyik alapítójával, aminek hatására eldöntöttem, megírom ezt a posztot, mert ezek szerint sokaknak nem világos, hogy mi az a dolog, ami szinte biztosan meg fog történni a Bitcoinnal 2018-ban? Pedig a Napnál is világosabb! Későbbi posztomban részletesen kifejtem majd a miérteket is.

Egy szóval is el lehet mondani, de mi is fogadunk rá, de csak képletesen, mert még megvádolnak tiltott szerencsejáték (sic!)  szervezéssel.
 
Az éles  szeműek már biztosan felfigyeltek a 2018-as évszámra és igen, akár az is lehet, hogy jövőre világ szintű pénz lesz a Bitcoin.
 
Mi most mégsem erre fogadnánk, hanem arra ami biztosan megtörténik majd jövőre: a Reguláció.
 
Bizony! A szabályozás már nem húzható tovább és 2018-ban valamelyik ország (vagy inkább több ország is) meg fogja lépni. Aki ezt nekünk nem hiszi el, annak nagyon naívnak vagy hozzá nem értőnek kell lennie jogi szemmel nézve.
 
Lehet ez Oroszország, Kína, Kazahsztán vagy Fehéroroszország, talán az USA vagy Izrael esetleg Dél -Korea. Valaki lépni fog.
 
Nem, a szabályozás nem jelent árfolyam szabályozást. Lásd még kapcsolódó írásunkat.
 
Egész egyszerűen a digitális gazdasági környezetet (walletok, tőzsdék, hitel és kölcsön nyújtó vállalkozások szabályozása, stb.) kell szabályozni, ahogy ezt sürgetjük fenti írásunkban is.
 
(Igen, a hitel és a kölcsön nem ugyanaz a fogalom mielőtt valaki még ezen fennakadna. A hitelnyújtás egy olyan szerződés megkötését feltételezi, amelyet nem feltétlenül követ a pénzkölcsön rendelkezésre bocsátása és folyósítása. A hitelező ugyanis csak annyit vállal, hogy egy meghatározott hitelkeretet (keretösszeget) az adós rendelkezésére tart jutalék ellenében és a a vonatkozó szerződéses feltételek teljesülnek, akkor kölcsönszerződést köt az adóssal, a hitelkeret erejéig. Ezzel szemben a (pénz)kölcsön nyújtása azt jelenti, hogy a hitelező a vonatkozó pénzösszeget az adós rendelkezésére is bocsátja, átadja személyesen vagy pl. átutalja/folyósítja.)
 

Az egész szabályozási kérdésnek egyébként számomra az adózás az egyik legizgalmasabb területe. Vagyis, hogy hogyan kerülhető meg az adózáshoz való állampolgári hozzájárulás?

Szóval várhatóan izgalmas 2018 elé nézünk. Addig is élvezzük ki a BTC 10.000 dolláros év végi árához hátralévő időt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu