Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoin10.000 dolláros Bitcoin ár az év végéig? II. rész
27
aug

10.000 dolláros Bitcoin ár az év végéig? II. rész

Folytatjuk a tegnap megkezdett poszt-sorozatunkat, ami arról vizionál, hogy miért látjuk elérhetőnek  a 10.000 dolláros BTC árfolyamot akár az év végéig is.

Ahogy tegnap is írtuk: “a technikai/politikai” ármányok a BTC háza táján (skálázhatóság, blokkméret, a kínaiak, stb.) simán belerondíthatnak ezekbe a dolgokba”, éppen ezért felhívjuk mindenki becses figyelmét arra, hogy nem vagyunk pénzügyi/befektetési tanácsadók, csupán csak a dolgokat figyelemmel kísérő magánszemélyek, feltevésekkel és elgondolásokkal, na, meg némi hittel.

Update: Sorry srácok/lányok korábban itt egy fogadás volt. Ez most szépen lezárjuk, mert ezért kizártak egy FB oldalról, miközben mi NEM szerencsejáték oldal vagyunk, még ha egyeseket el is küldenénk Pisa-ba (nem, nem a pics@ba, hanem a tesztre)!  Ez a fogadás tehát már nem él! Magát a szöveget fent hagyjuk, hogy azok, akik akarják, év végén jól az orrunk alá tudják dörgölni, amikor vesztünk, hogy “háhá, én megmondtam, én megmondtam” 😀

Update2: úgy tűnik nyertünk. (Ez is csak azt mutatja, hogy tök fölösleges volt kitiltani minket. Minket nem tiltani kell, hanem propagálni. Nem összekeverendő!)

Ez volt a fogadás szövege: “Azért, ahogy mondani szokás oda tegyük a pénzünket, ahová a szánkat, vagyis, hogy tétje is legyen a dolognak, azt fel tudjuk dobni, hogy erre fogadni is hajlandóak vagyunk publikusan.

(Karácsony előtt mindenkinek jól fog jönni a pénz, tehát az első 10 embernek, aki fogad ellenünk 2017. szeptember 2-ig ebben a témában (10.000 dollár +-5%-os eltérés megengedett, mert az hiba határon belül van, tehát 9500 dollár/ BTC ár 2017 év végéig) szépen lehozzuk a nevét egy posztban. A fogadás tárgya adott, az összege legyen 5.000Ft (a hiba határért mi 5.500Ft-t fogunk fizetni), hogy senki ne szívja a fogát, ha veszít. Időtűzést muszáj volt tennünk azon ferde észjárású, komisz kölyök olvasóink miatt, akinek az fordult meg a fejében, hogy 2017. december 30-án fogadna ellenünk. Ami a biztosítékot illeti: “okos szerződés” formájában fogjuk megcsinálni 😀 A jelentkezők a digitalcash.hu oldalon komment formájában tudassák a szándékukat (publikus kulcs) majd emailben (privát kulcs) tudnak nekünk írni, azzal, hogy legalább a nevüket le fogjuk közölni, mert bízunk a Közösség erejében. Ugyanígy fogunk eljárni a nyeremények átadása kapcsán is.)”

Ennyi “disclaimer” után, rögtön térjünk rá a 2. indokra a 10.000 dolláros BTC mellett, ami nem más, mint: Ázsia.

Ha azt mondjuk, hogy Amerikában megteremtődik a normális szabályozással a  belépés az intézményi befektetőknek, akkor Ázsia ezt be fogja durrantani.

Kína, Japán, Dél-Korea és India (bár, Indiát nyugodtan lehet önállóan is tárgyalni, igaz akkor Kínát is úgy kellene), hogy csak a nagyobbakat említsük. Ha ők beindulnak, akkor lesz egy “kis” felfutás.

Már most is elég népszerűek a digitális devizák és a hozzájuk kapcsolódó technológiák, de Ázsiában bőven van még helye a pénzügyi fejlődésnek/fejlesztésnek, elég csak végig gondolni az alábbiakat példaként, amik most pl. arról szólnak, hogy hogyan fejlődnek a Bitcoinra épülő egyéb pénzügyi instrumentumok.

Jönnek a Bitcoin kötvények?

Többször írtunk már az általunk is követendőnek tartott ázsiai (japán, dél-koreai  szabályozásokról.

Miután Abe S(h)inzo kormánya idén áprilisban törvényes fizetőeszközzé tette a Bitcoint Japánban, dolgok kicsit felgyorsultak.

A törvények rögtön mentesítették a forgalmi típusú adó (8%) megfizetése alól a BTC-ben folyó ügyleteket, ami további kedvet adott a befektetési/pénzügyi piacon szereplőknek a BTC ügyletekbe történő „beszállásra”. Példának okáért rögtön beszállt az üzletbe a japán GMO, aki a világ legnagyobb FX brókerének címét birtokolja. 

Ezen túl, a szigetországban már több mint 260.000 helyen lehet fizetni Bitcoinnal, a pénzügyi szolgáltatók is „felébredtek” és jelenleg a Japán Tőzsdefelügyeletnél (FSA) már 50-en regisztrálták digitális deviza tőzsde kérelmüket. Az előbb említett GMO is a tőzsdepiaci szereplők között van, mert április után ők is úgy gondolták, hogy itt az idő létrehozni a saját digitális deviza tőzsdéjüket.

(Ezzel kapcsolatban Szerkesztőségünk előtt (is) még mindig az a kérdés, hogy kik, milyen háttérrel és legfőképp mikor fogják majd megcsinálni az első magyar digitális deviza tőzsdét? Mi arra fogadunk, hogy valahol már folynak a „munkálatok”, de az érintettek nyilván nem fognak idő előtt nyilvánosságra hozni semmit).

Ami viszont Japánt illeti: a hét híre volt, hogy megjelent az első Bitcoinban denominált (megnevezett) kötvény.

A kötvény alapvetően egy hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A kötvényben a kibocsátó, vagyis az adós arra kötelezi magát, hogy az ott megjelölt pénzösszeget, annak az előre meghatározott kamatát  és  egyéb jutalékait, valamint az általa vállalt esetleges egyéb szolgáltatásokat a kötvény mindenkori tulajdonosának/jogosultjának (vagyis a hitelezőnek) a kötvényben megjelölt módon és időben megfizeti. Az egyszerűség kedvéért fogjuk fel vállalati kölcsön szerződésnek, ami a vállalat növekedését szolgálja, amennyiben a bankoktól nem tudna vagy nem akarna hitelt felvenni.

Most a tokiói székhelyű Fisco Ltd. bocsátott ki egy Bitcoin elszámolású kötvényt, 200 bitcoin (813,000 dollár) értékben, 3 éves futamidővel.

Ez egy kísérlet is egyben, amivel a pénzügyi piacot kívánják tesztelni, amellett, hogy hála a japán szabályozásnak, a törvények is lehetővé teszik a cégek számára az ilyen megoldást.

A kötvény egyébként 3%-os kamattal „ketyeg” és a 200 Bitcoin – természetesen  visszajár a hitelezőknek a futamidő végén, ezért – elvi szinten nem igazán nevezhető kockázatmentesnek, bár nem ismerjük a Fisco terveit.

Lehet, hogy ebből a 200 Bitcoinból 3 év alatt 220-at csinálnak minden költségük levonása után, akkor viszont abszolútli nem rossz üzlet, tekintve azt, hogy várhatóan mennyit ér(het) majd 14 Bitcoin 2020-ban (pláne a feleződés után).

Forrás: itt.

Update: úgy tűnik nyertünk.

A sorozat 3. részét itt olvashatod.

Kép forrása: dreamstime.com

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
5 hozzászólás
  • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

    5000Ft a tét Gyerekek! Egy könnyű 5-ös év vége előtt?

    2017-08-27 at 19:14
    • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

      Ezen a héten még áll.

      2017-08-28 at 05:28
  • H. Robi Válasz

    Sziasztok!
    Benne vagyok a fogadásban.
    1. Szívesen kipróbálnék egy okos szerződést.
    2. Ha nyertek akkor minimum duplázódott a bitcoinba tett pénzem, aminek nem kicsit fogok örülni.
    3. Ha nyertek, akkor az a támogatásom…
    4. Ha én nyerek, legalább nekem is kis vigasz az 5000Ft … 😛

    2017-08-27 at 21:20
    • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

      Szia!

      Rendben. Akkor legyszives ird meg nekunk a nevedet es a FB nevedet, ha van. Mast nem kerunk, bizunk a fogadok uriember mivoltaban.

      A cimunk: digitalisfizetoeszkoz@gmail.com

      Udvi!

      2017-08-28 at 05:34
  • mjohny54 Válasz

    bitcoin kötvényt nem igazán értem. A 3% kamat honnan keletkezik ?:) Az adósnak vennie kell tőzsdén 6db bitcoint évente? Nem értem hogy tud a bitcoin a ma fenn álló rendszerbe bekapcsolódni. Csak a mostani rendszer képes a levegőből pénzt teremteni 🙂

    2017-11-12 at 01:25

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu