Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBüszkeségeinkA 10.000 dolláros BTC előtt tiszteleg a digitalcash.hu
28
nov

A 10.000 dolláros BTC előtt tiszteleg a digitalcash.hu

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

Most, hogy a Bitcon átlépte a 10.000 dolláros árat, mélyedjünk vissza kicsinykét a múltba, vegyük számba a tényeket.

Talán egészen menjünk vissza 2013-ig, amikor az első BTC-met vettem, az első LTC-immel egyetemben. 

(A ferde észjárású vásott kölyköknek mondanám, hogy nem, a Bitcoin nem elvihető dolog, nem tudod elvinni és nem, nem tartok értéket otthon, kár a gőzért.)

Emlékszem, hogy mennyire szkeptikus volt a Feleségem a dolog kapcsán. Hiába mondtam neki, hogy már egy ideje követem a dolgot (ha jól emlékszem még 2011-ben Plasztik Jocónál olvastam először a bitcoinról), nem igazán tudtam meggyőzni.

Éppen ezért tervet kellett felállítani. X összeget „tehettem csak bele” és meg kellett mondanom, hogy mi lesz ez „exit point”. Mondtam neki, hogy 10.000 dollárig ne kérdezze meg még egyszer, de a legjobb lenne, ha 2020 környékén térnénk vissza rá, ugyanis akkor lesz a feleződés. Akkor lesz 10.000 dollár az árfolyam, kérdezte a Feleségem? Nem, akkor már szerintem több lesz, 10.000 dollár annál hamarabb lesz, válaszoltam neki megadóan.

Röviddel utána megértem, hogy a darabonként 30 dolláros áron vett LTC-im, (igen sikerült az első nagyobb boom-ban megvenni őket, ez volt a tanulópénz) szépen lecsorogtak 5 dollár közelébe. Kérdezte is az Asszony, hogy nem kéne kiszállni belőle? Kiszállni? – kérdeztem vissza. Inkább venni kéne még, válaszoltam neki.

Aztán még évekig néha-néha rákérdezett, hogy mizu a a digitális devizákkal, mikor lesz 10.000 dollár már a BTC?

Egészen a mai napig…

Ami kis blogunkat illeti idén április 30-án írtuk, hogy „most éppen 1320 dollár körül jár az árfolyam (de nem rég még 1350 dollár körül volt). Az értéke könnyen lehet a közeljövőben 1500 majd 2000 dollár is. Aztán időben tovább menve nincsen akadálya az 5000 vagy 10.000 dollárnak sem (de ugyanígy elindulhat lefele is). A fentiek alapján mi úgy gondoljuk, hogy 2020-ig (vagy akár még tovább, aki hosszú távon gondolkodik) mindenféleképpen megéri tartani a BTC-det, mert nagy valószínűséggel csak emelkedni fog az ára. 

Nekünk akkor úgy tűnt, hogy nem igazán voltak ennyire „derűlátó” hangok, eléggé szkeptikus volt mindenki, nemhogy a 10.000 dollárral, de még az 3.000 dollárral kapcsolatosan is. Legalábbis sok ilyen jellegű dolgot nem igazán olvastunk, hallottunk a magyar nyelvű területen. 

Május 3-án 1500 dollárnál azon elmélkedtünk, hogy 1500 dollár nem drága egy ilyen – infláció álló – istrumentumért és a hozzá kapcsolódó technológiáért (szerintünk a dupláján sem kéne meglepődni).”

Május 12-én azt írtuk „ Mit szeretnél látni? Hogy felment a BTC ára 2000 dollárra? És akkor mi van? Ha meg van a 2000-es szint, akkor – valószínűleg – meg lesz a 3000 dollár is. Ja, és nem azért, mert a Vinny Lingham azt mondta. Te felkapod a fejed, ha valaki az mondaná Neked, hogy van egy 250eFt-s órája vagy egy ilyen értékű motorkerékpárja? Szerintem nem. Akkor miért hihetetlen a 3-10.000 dolláros Bitcoin? Ne magadból indulj ki!” 

Lehet, hogy csak ezért, mert Józsi barátunk az Államokban él, lehet, hogy azért, mert jómagam is láttam már ha nem is szaudi gazdagságot, de több országban lévő rezidenciákat, rolls-royce-okat, bugattikat, 8-10 fürdőszobás Candy&Candy lakásokat, úszómedencés, golfpályás házakat, ezért azt gondoltuk, hogyha valakinek nem gond negyed millió fontot elkölteni egy koszos AC-re, akkor miért lenne gond a 10.000 dolláros BTC, ott ahol a dekanterben lévő whisky is 5.000 fontos.

Majd május 31-én ezt írtuk:

„Egyrészt én személyesen a 2-3.000 dolláros árfolyamot abszolútli nem látom magasnak. Éppígy az 5.000 dollárosat sem. Nálam a magas árfolyam a 10.000 dollárnál kezdődne, de hol vagyunk még ettől. Ekkor volt az árfolyam olyan 2200 dollár körül.

Olyannyira nem tartottuk magasnak, hogy még fogadtunk is rá augusztus 27-én 4400 dollár környékén.  Ki is tiltottak rögtön egy FB csoportból, ami mókás dolog volt, tekintve, hogy nem sok közünk volt akkor sem és most sem a szerencsejáték szervezéshez. Jelzem, akkor sem voltak 10.000 dollárra fogadó hangok (kritika volt helyette részünkre), oly annyira, hogy Bálint Gábor csoporttársunk a fogadásra csak annyit mondott: merész, gratulálok.

És most pedig már itt is vagyunk. Ízlelgessük csak. 10.000 dolláros Bitcoin ár. Technikailag még lekorrigálhat az év végére és akkor nyilván ki fogjuk fizetni az 5eFt-t annak a – végül – 1 személynek, (mert utána már a többieket visszautasítottuk) aki még a tiltás előtt állta a fogadást, de a 10.000 dollár már meg van. Innentől már valóban jön az „uncharted water” meglátásunk szerint. 

Talán furának hat, de már nagyon régóta tudjuk, hogy mivel fogunk tisztelegni minden Bitcoin tulaj előtt, aki velünk együtt kitartott a Bitcoin mellett. 

 „We’ve paid our dues, time after time, We’ve done our sentences, but comitted no crime.”

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • Karácsonyi Zoltán Válasz

    “A 10.000 dolláros BTC előtt tiszteleg a digitalcash.hu”
    Én pedig tisztelgek a bátor előrejelzés magalkotójának, külön gratulálok az határidő belövéséhez, ami nagyon szépen bejött.
    Nincs más hátra, kérjük a következő időpontot, és a hozzátartozó BTC árfolyamot. 🙂

    2017-11-28 at 19:11
    • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

      Nem, nem. Van még egy jóslatunk, mégpedig ez: https://digitalcash.hu/2017/11/24/mi-var-bitcoinra-2018-ban/

      De innentől már tényleg bármi lehet az árfolyam. Nagy zakó, nagy emelkedés minden benne van. Én azért még jövő év márciusig emelkedést gondolnék, de lehet nem lesz igazam.

      2017-11-28 at 19:17

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu