Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncA Bitcoin hasít, az altcoinok véreznek?
09
máj

A Bitcoin hasít, az altcoinok véreznek?

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Ja. Valahogy a fenti címben megfogalmazottak szerint éreztem ma magamat, ha a kedvenc oldalamra kattintottam, hogy rálessek, hogy hogyan is állnak a digitális valuták árfolyamai.

A Bitcoin folyamatos emelkedést produkált az árfolyamban és felszáguldott az 1800 dolláros szint közelébe. Eközben az altcoinok egyfolytában “véreztek” az egy Steem kivételével (amit a Twitter-rel és a Youtube-al is hírbe hoztak már mostanában,  hogy lehet, hogy lesz köztük kooperáció).

A mai nap nagyon jó pédája volt az ellentétes mozgásoknak (Bitcoin fel, altok le), de én jobban szeretem, amikor minden “zöld” (ti: minden megy fel:-)

Ráadásul némi-nemű rossz hír jelent meg az egyik nagy játékos, az LTC háza táján, mert úgy tűnik, hogy az egyik régi LTC mining pool (a WeMineLTC) eltűnt jó pár ember coinjával. Az árfolyam ennek hatására be is crashelt 23 dollár közelébe, majd visszakapaszkodott 30 dollárig.

Azonban a fő hírek még mindig a Segwit, (vagyis annak az aktiválása) és a Lightning Network, no meg a Coinbase.

Ha úgy tekintünk a Bitcoinra, – ami jelenleg lassabb, nehezebb, de értékesebb , mint a Litecoin – hogy alkalmasabb nagyobb vagyonok mozgatására, míg a Litecoin-ra, mint ami gyorsabb és könnyebb, mint a Bitcoin, ezért alkalmasabb kólát, kávét és cipőt venni vele/belőle, akkor várhatunk némi tőke átmozgást az LTC-be, amíg a Bitcoin blokkméret problémái meg nem oldódnak.

Ha viszont “hosszú” távra nézünk, a 2019-es LTC feleződésre, akkor olyan ötletünk is támadhat, hogy miért is ne tartanánk meg addig a Litecoinjainkat, hiszen a feleződéssel csökken a bányászok jutalma is, nehezebb lesz kibányászni az LTC-t, tehát nő az értéke is. 2019 pedig nincs olyan messze már.

Azon túl, hogy mindenki eldöntheti, hogy mire is gyúr (rövid vagy hosszú távra) a  kulcs szerintem Charlie Lee és csapata na, meg a kínaiak (akik mindehol, így a spájzban is ott vannak:-)

Charlie Lee-ék eddig jól használták ki a BTC blokkméret problémáit és adtak zöld utat a Segwitnek, emelték be a Lighning Network-öt a köztudatba.

A kínaiak meg úgy jönnek ide, hogy a Bitcoin bányászat döntő többsége ugye Kínában zajlik, én pedig hajlok rá, hogy a mostani BTC árfolyam emelkedésben valamiért a kínai pool-ok, azaz maguk a bányászok is benne vannak. Nevezzetek paranoiásnak, de nekem ilyen megérzésem van.

Tehát, ha Charlie Lee-ék továbbra is jól éreznek rá a digitális valuta-világ megoldandó helyzeteire és jó megoldásokkal és ezekhez jó partnerekkel állnak elő, a kínaiak meg “ráéreznek” a Litecoin ízére, mint ráéreztek a Bitcoinére, akkor az LTC előtt biztosan garantálva van az emelkedés útja (na, persze BTC-s magasságokba azért ne gondoljuk, de egy 10%-os BTC ár akár lehetséges is).

( Nálam egyébként jelenleg az LTC a Dash-el versenyez azon, hogy a fentiek /jó megoldások, jó partnerek, ügyes húzások/ tekintetében ki lesz a gyorsabb?)

Ha meg még valamikor létrejönne egy LTC-s ETF is (ami nincs kizárva), akkor az a 10% – vélményünk szerint – még több is lehet.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ
    1 Komment

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu