Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoin10.000 dolláros Bitcoin ár az év végéig? I. rész
26
aug

10.000 dolláros Bitcoin ár az év végéig? I. rész

Igen, jól olvastátok, ez az, amit a DigitalCash.hu vár a Bitcoin árfolyama kapcsán.

Persze valójában annyit is írhattunk volna, hogy jelentős felfutást várunk a BTC árfolyamában az év végéig, de az ugye sok minden lehetne.

Való igaz, hogy esélyesebb egy 5.000 és 10.000 dollár közötti ár, de mi optimisták vagyunk ezzel kapcsolatban.

Éppen ezért 3 posztban fogjuk megosztani Veletek, hogy miért gondoljuk ezt.

( A “bevezető” poszt (ami nem tartozik az előbb említett háromba) az a Donald Trump “szerepét” firtató posztunk volt, mert tetszik, nem tetszik, bizony az ő regnálása alatt fog bekövetkezni a BTC árfolyam emelkedése és még sok minden más is. Ha már az öreg Zsiday mester is “rémeket lát”, az azért elgondolkodtató lehet mindenkinek. Eszetlen részvényárak + adósság: az álmoskönyvek szerint nem a legjobb kombó.)

Az első és legfontosabb indok: az intézményi befektetők.

Amerikában megérett az idő arra, hogy az intézményi befektetők is bemerészkedjenek a “BTC piacára”. Ehhez szabályozások kellettek (mert hiába ellenzik az emberek a szabályozásokat, ha a nagy pénz igényli azt).

Ezért is szoktuk azt mondani, hogy teljesen mindegy, hogy itthon egyesek hogyan akarják kikerülni az adófizetést, mert ez az ő egyéni dolguk. Az viszont tagadhatatlan, hogy a BTC árfolyamának egy szabályozott és tiszta piac jobbat tesz, mint a szabályozatlan, zavaros helyzet. Ezt látjuk mindenhol (pl: Ázsia), de erről bővebben majd a következő posztjainkban írunk.

Ezért kellene átgondolnia mindenkinek, hogy mi a jobb: “bújkálni” 1,5 millió forintot érő Bitcoinnal a NAV elől, vagy rendesen leadózni a – normális szabályozások hatására – 8 milliót érő BTC után és nyugodtan aludni?

(A számok önkényesek, de a lényeget úgy gondoljuk lehet érteni.)

Az alábbi videóban mindeki számára érthetően összefoglalják, hogy miért lehetnek jelentősek a Bitcoin árfolyamában az intézményi befektetők.

A videóban elhangzó (egyik ok) CBOE-ról csak annyit, hogy egy határidős kereskedelemmel és opciókkal foglalkozó tőzsde az Államokban. /Az opció nagyon leegyszerűsítve vételi vagy eladási jogot biztosító ügylet egy bizonyos “termék” (tulajdon, pénzügyi ügylet, stb.) kapcsán./

A másik ok pedig az általunk is említett SEC liberalizálódása, azaz a szabályozói hozzáállás megengedőbb mivolta, ami megnyithatja a kapukat még ebben az évben egy esetleges Bitcoin ETF előtt (az ETF-ről érintőlegesen szintén írtunk már korábban).

A Bitcoin ETF olyan lenne a BTC-nek, mint az aranynak a GLD ETF.

Ez tehát az első indoka annak, hogy jelentős árfolyam emelkedést várunk a BTC kapcsán. A további indokainkat a holnap és azt követő posztjainkban osztjuk majd meg veletek, azzal, hogy a “technikai/politikai” ármányok a BTC háza táján (skálázhatóság, blokkméret, a kínaiak, stb.) simán belerondíthatnak ezekbe a dolgokba. Ennek ellenére mi azt gondoljuk, hogy valahogy meg fognak oldódni ezek a problémák is és zöldre vált a lámpa a BTC előtt.

Videóajánló a Bitcoin ETF kapcsán

Most nézzük meg, hogy mit jelentene az, amit fentebb elmondtunk a BTC számára, holnap meg jövünk a következő résszel:

Update: úgy tűnik nyertünk.

A sorozat 2. részét itt olvashatod.

Támogatás

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Kép forrása: dreamstime.com

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ
    2 hozzászólás
    • gábor Válasz

      Ne legyetek már ennyire igénytelenek, hogy vízjeles stock képeket használtok

      2017-12-22 at 19:11
      • Carlo, Digicash, Jofkov Válasz

        Nem tulajdonítunk ennek nagy jelentőséget. De küldj egy forrást, hogy hol van a nem vízjeles.

        2017-12-23 at 09:01

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu