Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszer10.000 dolláros Bitcoin ár az év végéig? III. rész
28
aug

10.000 dolláros Bitcoin ár az év végéig? III. rész

Ma nagyon jó hírt kapott a DigitalCash.hu oldal szerkesztősége, hiszen TAGADHATATLAN jelet kaptunk arra nézve, hogy:

  1. Valamit jól csinálunk.
  2. Elindultunk a “tényezővé válás” rögös és nehéz útján (itt egy smiley lenne).

Történt ugyanis, hogy se szó, se beszéd kitiltottak minket a Facebook Crypto Trader Hungary csoportjából.

Ennek okát csak találgatni tudjuk még (bár meg van az elképzelésünk), tekintettel arra, hogy előtte semmilyen figyelmeztetés nem jött.

Ez a figyelmeztetés nélküli kitiltás szintén 2 dolgot jelent.

1.  Egy alapvetően decentralizáltságot támogató csoporton belül is működhet a cenzúra és a centralizáció.  Vannak akik nem szeretik az ilyen jellegű atyáskodó magatartást (hello The Pirate Bay!), mások viszont figyelmeztetés nélkül élnek vele.

2. A magunk nemében valakinek – akaratunkon kívül – sikerült borsot törnünk az orra alá, mert akárkiket/bárkiket nem tiltanak ki, vagy ahogy azt egy volt filozófia tanárom fogalmazta meg: Mi a jó filozófus ismérve? Hát az, hogy figyeltetik a titkosszolgálatok 😀

(Lassan kiírhatjuk majd a Tiltott Csíki sör mintájára, hogy tiltott Digitalcash.hu közlés 😀 Ez lenne ám az igazi marketing 😛

Update: közben sikeresen “vissza is engedtek” a csoportba, amit ezúton is köszönünk. Megkövettük azokat, akik félreértették a posztunkat és a magunk részéről ezzel lezártnak tudjuk az ügyet. Ha valakinek még lenne ezzel kapcsolatban mondanivalója, az írjon nekünk nyugodatan.

Update: úgy tűnik nyertünk. (Tök fölösleges volt a tiltás. Nem tiltani kell minket, hanem propagálni. Nem összekeverendő!)

Na, ennyi bevezető után folytassuk a korábban megkezdett poszt-sorozatunkat a 3. részével.

Az előző részekben megneveztük azt a 2 okot, ami miatt mi úgy gondoljuk -mégha ezért egyesek meg is büntetnének – hogy még ez év végéig 10.000 (egészen pontosan 9.500) dollárig fog menetelni a Bitcoin ára.

A mai részben feltárjuk a 3. okot, amit legszemléletesebben egy videó és annak a szemléltető ábrája tud elmondani, de azért mi is ejtünk róla pár szót.

A 3. áremelkedést előidéző ok nem más mint a  Bitcoin tranzakciók számának növekedése és a Bitcoin, mint fizetési rendszer térhódítása.

Részben mi magunk is írtunk már róla, hogy mit jelenthet egy tranzakció szám növekedés.

Azt is tudjuk, hogy a manapság népszerű közkeletű vélekedés szerint mindenki tartja a Bitcoint, senki nem utalgat BTC-t és a Bitcoin inkább befektetés, mintsem készpénz.
 
Ezzel ellentétesen pénzt viszont nagyon sokan utalnak világszerte. Olyan közel 600 billió dolláros piacról beszélünk, ami még növekedésben van.
 
A videón láthatjátok az “aktuális” “piaci kapitalizációt”, vagyis, hogy milyen szeletet hasít ki a BTC a pénz utalások piacából és mi várható akkor, ha az utalások száma növekedni fog (mondjuk a tranzakciók száma 18 havonta duplázódik a Moore törvény szerint).
 
Ha bízunk abban, hogy a BTC utalások/tranzakciók előtt lévő akadályok (technikai akadályok: méretezhetőség, blokkméret, stb. és a politikaiak: kínaiak vs. mindenki más) elhárulnak és a világ megbarátkozik azzal, hogy a BTC többet nem 1 BTC, hanem 100,000,000 Satoshi, valamint “felhasználóbarát” lesz a BTC és a mögötte lévő utalási rendszer, akkor – szerintünk – a BTC ára nőni fog. Adott esetben még az idén, adott esetben addig az értékig, amit írtunk korábban.
 
Mit értünk felhasználóbarátság alatt?
 
Ha a kijelzőn nem az jelenik meg, hogy BTC, hanem az, hogy 500 dollár, azt érteni fogják az emberek. Azok az emberek, akik nem befektetésként kezelik, hanem egyszerűen pénzt kívánnak küldeni a Családjuknak a világ másik pontjára. Vagyis a 600 billiós piac döntő többsége.
 
Tökéletesen hidegen hagyja őket, hogy a “pénz küldés” technológiája a Bitcoin vagy egyéb technológia.
 
Őket a költségek, gyorsaság, megbízhatóság és a könnyen kezelhető “felhasználóbarát” felület érdeklik.
 
A fenti elgondolásra jó példa az Abra, ami egy decentralizált wallet. Vagyis több annál.
 

Ez jelenleg egy olyan pénz küldés, ahol a küldőnek adott esetben nincsen fogalma az alapul szolgáló technológiáról csupán pénzt akar küldeni.

(Ezen a területen egyébként bőven van kihívója a Bitcoinnak, egyikőjükről majd egy következő posztunkban fogunk beszámolni.)
 
Az Abra-ról nem írunk részletesen – mert még megvádolnak, hogy reklámozni akarjuk 😀 – aki akar az úgyis utána olvas.
 
Jelen poszt szempontjából úgysem az Abra a lényeg – ahogy az előző poszt szempontjából sem az a csavar volt, amit beletettünk – hanem az, hogy ha megnő a Bitcoin tranzakciók száma (akár úgy, hogy maguk a felhasználóik adott esetben nem is tudják pontosan, hogy a háttérben Bitcoin mozgások történnek) az a videón látható módon fogja megnövelni a BTC árfolyamát.
 

https://www.youtube.com/watch?v=LIcl6nT43UQ

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu