Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBankrendszerKözpont banki kriptopénz Kazahsztánban.
19
okt

Központ banki kriptopénz Kazahsztánban.

Oroszország után barangoljunk egy kicsit Közép-Ázsiában.

Kazahsztán, ez a picinyke ország, úgy tűnik, hogy egy nagy lépést tett afelé, hogy ő legyen az első ország Közép-Ázsiában, akinek hivatalosan digitális devizája lesz. Úgy értjük, hogy egy a központi bank által kibocsátott/governált kripto pénze. 

A kazah Astana International Financial Center (AIFC) (amely szervezet honlapján bizony ott van Nazarbayev elnök képe is) ugyanis együttműködést kötött a máltai székhelyű Exante nevű céggel arra irányulóan, hogy egy fiat pénz alapú állami digitális pénzt fejlesszenek ki.

Ehhez a fenti cég (Exante) Stasis platformját veszik majd igénybe (jelentsen az a platform akármit is).

Az AIFC elnöke, Kairat Kelimbetov kifejtette azt is, hogy a blokklánc technológia és a kriptopénzek lassan már nemhogy a spájzban, de a mainstream gazdaságban vannak. Azt is elmondta, hogy az országnak komoly szerepet szánnak a DLT (distributed ledger technology) adoptálásában, már, ami a nemzetközi összehasonlítást illeti.

Sweet. Mit mondtunk mi erről, mit ajánlunk mi is kis országunk számára? Bingó! Hát pontosan ugyanezt.

Az Astana pénzügyi regulátor vezetői elköteleződtek amellett, hogy lefektessék Kazahsztán fintech- ökoszisztémáját.

Abban hiszünk, hogy Kazahsztán nemzetközi központjává tud válni mind a blokklánc technológiának, mind a digitális eszközök piacának (vélelmezhetően itt Kelimbetov a tokenekre, ICO-kra és digitális pénzekre, na és a DAO-ra  gondolhatott). Ez központi prioritás nálunk.

Kazahsztánban egyébként nemsokára megnyílik egy kifejezetten a fintechnek, a blokklánc és elosztott főkönyvi technológiának dedikált expo.

Ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott Kelimbetov, hogy az expót egyfajta “kripto völgynek” vagy “kripto kikötőnek” szánják. Az egész világon nagy az érdeklődés a központi bankok által kibocsátott kripto pénzek iránt. Vannak, akik már elköteleződtek, vannak akik még vizsgálják ennek a lehetőségét. Persze a pénzügyi egyensúlyra mindenkinek ügyelnie kell.

Kelimbetov megerősítette, hogy maga az állam vezetője tűzte ki feladatul a AIFC-nak azt, hogy legyen az ilyen jellegű digitális technológiák úttörője. Éppen ezért fog a közeljövőben az  AIFC  csatlakozni egy nemzetközi technológiai (hi-tech hub) együttműködéshez, aminek olyan bankok is tagjai világszerte amik a kriptopénzek regionális és nemzeti megjelenésének lehetőségét kutatják.

Az AIFC egyébként a Microsoft-tal is együttműködést kötött nemrégen és azt is lehet tudni, hogy a Deloitte-tal és a  Waves-zel is együttműködésben vannak a szabályozói keretrendszer kialakítása kapcsán.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Forrás: bitcoin.com

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu