Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinJön a dél-koreai digitális fizetőeszköz törvény.
07
aug

Jön a dél-koreai digitális fizetőeszköz törvény.

Dél-Koreában is jól alakulnak a dolgok, már ami a digitális devizákról szóló szabályozást illeti.

Az egyik fontos lépést már korábban megtették, amivel reflektáltak a való életben (pénzügyi piacokon) történő változásokra.

Ez volt az, amikor a nemzetközi átutalások kapcsán szabályozták pénzügyi szempontból a digitális devizákat, digitális fizetőeszközöket.

Most a jogi fronton is megindult egy progresszív szabályozásra utaló kísérlet, aztán majd meglátjuk, hogy mi is lesz belőle.

Az ottani Demokrata Párt ugyanis egy kiegészítést kíván tenni a már meglévő Elektronikus Pénzügyi utalásokról szóló törvényhez (Electronic Financial Transaction Act), amit majd idén szeptembertől kívánnak közösen átrágni a törvényhozásban illetékesekkel.

A párt képviseletében Park Yong-jin arról nyilatkozott, hogy tekintettel arra, hogy jelenleg nincsen érvényes jogi fogalmi rendszer a digitális devizákra Dél-Koreában, sem pedig szabályozás azokra, akik ezeket a pénzügyi termékeket megvásárlásra kínálják, ezért célszerű jogi keretet adni a dolgoknak.

Szeptemberre szeretnék vitára tűzni a tervezetet, melyben jelenleg 5 kategória van azokra a szereplőkre, akik digitális devizákkal foglalkoznak.

Ezek a következőek:

 • “Virtual currency traders” – vagyis a virtuális kereskedők, azaz akik terméket vagy szolgáltatást árulnak a digitális devizáért
 • “Virtual currency dealers” – vagyis virtuális pénzügyi vállalkozás, azaz azok, akik piacot biztosítanak a digitális devizákkal való kereskedéshez (pl: tőzsdék)
 • “Virtual currency brokers” – vagyis virtuális brókerek, azaz azok, akik „közvetítenek” a piacon, azaz pl. értékpapírokat, (határidős) opciókat adnak és vesznek
 • “Virtual currency issuers” – vagyis a bányászok
 • “Virtual currency managers” – vagyis akik „tárolják” és menedzselik mások digitális devizáit

A szabályozás tervezet a „currency”, tehát a fizetőeszköz fogalmát használja a digitális devizák vagy virtuális fizetőeszközök/kripto pénzek kapcsán.  A digitalcash.hu álláspontja szerint tehát feltétlen progresszív a fizetőeszközként való elismerése a digitális devizáknak, de a nagy ugrás még hátra van, tehát hogy bátran merjük (lehet ez még a jövő zenéje) a digitális pénzeszközökön belüli digitális pénznek nevezni a kripto pénzeket.

Ezzel a kérdéssel több írásunkban foglalkoztunk már, akit érdekel megtekintheti őket pl. itt.

A tervezet nem csekély pénz (442.000 dollár) letételéhez és a piaci szabályozó szerveknél történő regisztrációhoz köti a fenti piaci kategóriákba történő felvételt, de ennek ellenére biztosak lehetünk benne, hogy bőven lesz rá jelentkező.

Mi a magunk részéről csak annyit teszünk hozzá, hogy ismételten megkerestük az MNB-t a várható hazai szabályozás kapcsán és most kíváncsian várjuk a válaszukat.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu