Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncLehet, hogy követni kéne Kennedy példáját?
06
jún

Lehet, hogy követni kéne Kennedy példáját?

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Na, nem a későbbi elnök meggyilkolására gondolok én itt annak az embernek a leszármazottja kapcsán, akiről ma áttételesen szó lesz.

Van egy terület, már írtunk korábban róla, ami varázslatos potenciált rejt magában. Egy terület, ami per pillanat korlátozás alatt áll, de várhatóan nem lesz ez így mindig. Hogy mire gondolok?

Ugorjunk kissé vissza időben: 1932-ben járunk, a helyszín: az Egyesült Államok. 1 évvel vagyunk a híres-hírhedt – Alkotmányba foglalt- szesztilalomról szóló korlátozás feloldása előtt ( 1920. január 16-án lépett életbe a 18. alkotmánymódosítás, amely az egész államszövetség területén megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát).

Játszunk el a gondolattal, hogy, ha Te tudtad volna, hogy ez a sok ember életét megkeserítő szabályozás eltűnik és a Kormány újra legalizálja az alkoholt a termeléstől a szállításon át, az eladásig, mit csináltál volna?

Szerintem körül-belül ugyanazt (kisebb vagy nagyobb módon), mint azt emberünk Joe Kennedy Sr. tette.

Ő látta a jeleket a falon és tudta azt is, hogy a társadalom jelentős részének elege van az alkohol prohibíciójából (szesztilalom: ez a fogalom gyökér:-D).

2 brilliáns húzással aztán meg is alapozta a Családjának a jövőjét, úgy hogy a Kennedy család vagyona olyan cca. 1,6 milliárd dollárra rúg manapság.

Először is Joe alapított egy új céget, ez lett a Somerset Importers, a bostoni Somerset Club után elnevezve.

Aztán mivel – az egyébként ír származású – barátunk arra is rájött, hogy a szesztilalom sikeresen tönkre vágta a lepárlókat az U.S.A.-ban, ezért máshova kell fordulnia.

Szépen elutazott Nagy-Britanniába, hol import engedélyt szerzett a – tilalommal a Great Britain-ben nem súlytott – whiskyre és ginre. (Ezt egyébiránt egy Winston Churchill nevű pacák kapcsolatain keresztül oldotta meg.)

Így lett import jogosult a  Haig & Haig skót whisky-re, a Dewar’s-ra , és a  Gordon’s gin-re is többek között (valljuk be jól választott, tudta, hogy mi kell a szárazságtól kornyadozó amerikaiknak).

Amikor 1933. decemberében feloldották a szesztilalmat, akkor a fent említett (Somerset ) cégén keresztül rögtön el is adott 150.000 palack skót whiskyt és ki tudja még mennyi ír whiskeyt is, mert biztos volt ott némi ír anyag is, már csak a felmenők miatt is;-)

Amikor végül Joe eladta a Somerset-et 1944-ben olyan 100 millió dollárt kaszált mai értéken (ehhez cca. 118.000 dollárt fektetett be szintén mai értéken).

Manapság megint van egy terület, ami a New York Times csak úgy jellemez, hogy “A következő arany láz “, míg a Inc. magazin a “Leggyorsabban növekvő iparágnak” titulál.

Ez pedig nem más, mint a… kannabisz ipar (orvosi fű).

Nem fogjuk most ecsetelgetni az üzlet nagyságát, mert tényleg megírtuk már, de, ha analógiát húzol az alkohollal (” szesztilom, ez a fogalom gyökér…szesztilalom? a pia mindent megér…”), akkor lesz némi fogalmad róla.

Na, és most jönnek be a képbe a digitális devizák.

A Dash-ről írtunk már, de van itt egy másik jelentkező is:

A Potcoin.

Nem fogjuk “túlpromózni” a Pot-ot, mert mindenki csinálja meg a háziját és olvasson utánna maga. Pláne abban az országban, ahol minden valamire való ember eljátszott azzal a gondolattal, hogy “hejj, ha én egyszer legális coffeeshop-ot/kocsmát nyithatnék!”

A konklúzó lehet az, hogy, aki lehetőséget lát vagy gondol a kannabisz ipar kapcsán, az valószínűleg ott lehet most, mint volt az alkohol és Joe bácsi a tilalom feloldása előtt.

Ki tudja? Néhány jól megválasztott befektetéssel, lehet, hogy vagyonokat lehet keresni…

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

 

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu