Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncGondolatok a Ripple (XRP) témájában
19
máj

Gondolatok a Ripple (XRP) témájában

Tudom, hogy jelenleg mindenki a SEC Bitcoin ETF döntésére van kihegyezve, de addig is, amíg döntenek, szeretnék írni egy másik témáról, ami régóta foglalkoztat már (különben is a SEC döntése kapcsán a többség ismételt elutasítást vár, tehát nem tudom, hogy minek ez a nagy izgalom:-) A téma, amiről jelen posztban írni fogok: a Ripple (XRP).

(Akik nem ismerik a Ripple-t, a poszt alján lévő videóból gyors áttekintést nyerhetnek róla)

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Pár szó az XRP árfolyam kapcsán

Először is nagy gratula azoknak, akik bátrak voltak és ez év januárjában vagy akár korábban is pénzt tettek a Ripple-be! Ők most nagyon elégedettek lehetnek, tekintve, hogy a Ripple ára megötvenszerezte magát (ha idén januártól nézzük), hogy a 2016-os évről ne is beszéljünk.

Biztos voltak olyanok, akik valahol “kitáraztak” ebben az ár 50-szereződésben és eladták a Ripple-jüket szép profittal, de még az 50-szeres ár alatt. Nekik is gratula! Biztos így is megindító menet volt 😀

Én per speciel nem raktam pénzt a Ripple-be, mert ellenérzéseim voltak amiatt, hogy a Ripple nem bányászható és mert a bankok használják.

Igen, nem tagadom ezek egyike (nem bányászható, bankok használják) sem tette szimpatikussá. Ettől még tény, hogy nagyot emelkedett az XRP árfolyam.

Nem sajnálom különösebben, hogy nem voltam benne, mert más coinokon (Gamecredits, Siacoin, Digibyte) szépen “kerestem”, másrészt mert tudom, hogy az elégedettséget és a jó érzést meg kell különböztetni a mohóságtól.

Ha sajnálnám, akkor már mohó lennék. Voltam már 10.000 dolláros debt-ben is, szóval megtanultam értékelni, ha süt rám a Nap, nem kell hozzá tengerparton lennem:-D

Na, de vissza a témához.

Álláspontok a Ripple kapcsán

A Ripple-lel kapcsolatban 2 álláspont van jelenleg. Az egyik szerint van még hely az áremelkedésnek, a másik szerint nem árt vigyázni.

Akik azt mondják, hogy fog még emelkedni az ár, azok a Ripple mögött álló technológia és a technológiát használókban (bankok) bíznak.

Akik az óvatosságra intenek (ilyen vagyok én is), azok pedig azt mondják, hogy a fák nem nőnek az égig.

A Bitcoin 8 éve van köztünk és bőven volt az árfolyamában lejtmenet, míg eljutott a mostani (2000 dollár közeli) árfolyamához.

A Ripple-nél -eddig- nem igazán volt nagyobb korrekció és ez intő jel lehet.

A másik dolog – és ez nálam nagyobb súllyal esik a latba (a lat régi súlyegység, a font 32-ed része:-) – az pedig az, hogy jelenleg a Ripple piaca szerintem túlfűtött, mindenki a Ripple-ről beszél.

Márpedig az nem jó, ha akkor akarsz valamibe beszállni, amikor már a taxis is ezzel jön. Általában akkor szokta magát korrigálni az árfolyam.

Mit tehetsz?

El kell tehát döntened, hogy Te most azokkal tartasz, akik pl. 1 dollárra várják az XRP árfolyam alakulását, vagy azokkal, akik megnéznek és megvizsgálnak fundementálisan egy másik coint, utánna olvasnak és aztán oda teszik a pénzüket, mert abban a coinban van a “hitük” az alapján, amit láttak a vizsgálatkor. Esetleg teszel ide is, teszel oda is 😀

Én pl. ezért (ti: megnéztem, megvizsgáltam, utánna olvastam) várok majd emelkedést az LTC-től, mert szerintem a “képességeit” és az értékét tekintve jelenleg alulértékelt.

Nincsen tehát akadálya annak, hogyha kicashelnél a Ripple-ből, akkor a pénzedet LTC-be tedd át, de annak sem, hogy továbbra is benne legyél a Ripple vonatban:-D

Döntsél belátásod szerint és kommenteld meg jól a döntésed okát a kommentek között a poszt alatt:-D

https://www.youtube.com/watch?v=Q2YHhLkOO9g

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
4 hozzászólás

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu