Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapLitecoinMit mondott Charlie Lee a Litecoinról?
  • litecoin
17
aug

Mit mondott Charlie Lee a Litecoinról?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Drámai hangú levél került szerkesztőségünk birtokába. A levél egy elkeseredett ember végső kiálltása, hogy hagyják már élni, nem akar félni.

A level írója Charlie Lee, a Litecoin “kitalálója”, de talán kezdjük egy kicsit távolabbról…

Az embert annyi féle kritika éri egész életében. Rosszabb esetben destruktív kritikák, jobb esetben konstruktívak. Aztán olyan is van, hogy egész egyszerűen nem akar már az ember kritikát.

Aki valaha is dolgozott már egy Közösségért, az tudja milyen állandóan kritizálva lenni a Közösség részéről. El lehet benne fáradni. (Akinek pedig volt már rossz főnöke, az pedig még jobban tudja, hogy milyen az állandó b@..ás, ami elől még ki sem lehet térni).

Mindenesetre az biztos, hogy nem lehet a Közösség minden tagjának megfelelni. Ha szét is szakadna az ember, akkor sem tud.

Szerkesztőségünk átérzi a névrokon Charlie fájdalmát és csak egy dolgot kíván hozzáfűzni:

Charlie, bár megértjük, amit írtál, de egy rossz főnökkel még rosszabb tudna lenni 🙁  Adj hálát az Égnek, hogy CEO vagy, így legalább…

…Neked ott vannak a részvényeseid. Tarts ki, dolgozz tovább, hass, alkoss, gyarapíts és a Litecoin fényre derül…!

Jöjjön Charlie barátunk levele:

“Engedtessék meg nekem, hogy válaszoljak az engem ért kritikákra, bár tudom, hogy ezzel sokakat fel fogok háborítani.

Az emberek egészen különféle okok miatt vettek és vesznek Litecoint és válnak ezáltal az LTC közösség részévé. Nem tehetsz az egész Közösség kedvére, lesznek olyanok, akik most vagy a jövőben megbántódnak azon, amit írok és mondok. Ám legyen!

Ha legalább 3 éve már követed a Litecoin „életútját”, akkor már Te is tudod, hogy a Litecoin bizony unalmas. Mondjuk csak ki, nem kell hazudni. Unalmas. Valamilyen oknál fogva – amit én sem tudok – elég stabil árfolyama van.

Akárhányszor emelkedik vagy száguld a Bitcoin árfolyama az LTC/BTC ár- aránya csökken és ez teszi „értékállóvá” a Litecoint. Akárhányszor a Bitcoin árfolyama csökken vagy beszakad, az LTC/BTC árfolyam emelkedik. Szóval az esetek 99%-ban ez eléggé kiszámítható és mivel kiszámítható: unalmas.

Gondoljuk csak meg, hogy 3 évig stabilan 4 dollár körül volt a Litecoin ára. Merő unalom. Majd felszaladt 50 dollárra és most 45 dollár körül látszik stabilizálódni.

Ha holnap a Bitcoin árfolyama felszaladna 5.000 dollárig, nem lepődnék meg, ha Litecoiné 45 dollár maradna. Persze én hiszek abban, hogy az LTC ára fel fog majd menni. Idővel és hosszútávon.

Talán pár hónapon belül már 450 dollár lesz. Talán nem. Senki nem ismeri a jövőt.

Éppen ezért amit tudok mondani: türelem és (ki)tartás. HODL. A Litecoin hosszú távú támogatói tudják ezt, és azok, akik most „sírnak” azok nem hosszútávon gondolkodnak. Ezzel meg nem tudok mit csinálni.

Ne várjátok el tőlem, hogy valahogy „felvigyem” az LTC árfolyamát azért, hogy gazdaggá tegyelek titeket. Ha jól emlékszem, ti nem vagytok részvényesek abban a cégben, ahol én vagyok az ügyvezető-igazgató. Akkor pedig én nem nektek dolgozom, ugye? Én a befektetőimért munkálkodom.

Nem hiszem, hogy a decentralizált pénzeknek így kéne működnie.

Őszintén? Ha nem tetszik az LTC útja és árfolyama rém egyszerű a megoldás: add el.

Amit te magadnak az LTC-be fektettél az nem hozzám vagy a befektetőinkhez/fejlesztőinkhez vándorol. A Litecoin akkor lesz sikeres, ha a befektetők az energiáikat fektetik be a Litecoinba, így segítve annak növekedését.

Ha csak veszed az LTC-t az nem segítség. Szóval, ha neked nem teszik a piac iránya, hát rajta, próbáld meg a magad módján azt befolyásolni és feltornázni az árfolyamot, de ne tőlem várd el ezt.

Az én vízióm a Litecoin kapcsán tiszta: ha a Bitcoin az arany, akkor a Litecoin az ezüst. Ez nem fog nálam megváltozni, én ezért dolgozom.

Úgy látom, hogy a Litecoin a Bitcoinnal együtt dolgozik azon, hogy fejlesszék a decentralizált pénzek világát. Együtt dolgozunk, éppen ezért lehet, hogy fájni fog, de a Litecoin soha nem fogja felülmúlnia Bitcoin árát. Mindig a Bitcoin marad a király.

Nem számít, hogy én ezt meg szeretném-e változtatni vagy sem. Nem számít, mert nem lesz helycsere. Én ezt már elfogadtam és ennek szellemében dolgozunk tovább együtt a jövőn.

Ha szerinted ez rossz, akkor gyerünk kürtöld tele a Twittert, meg menj el nyilatkozni a CNBC-nek. Szíved joga. Én nem fogom ezt az utat követni, mert egész egyszerűen nem hiszek benne. Ez meg legyen az én szívem joga.

Mondtam már korábban, de ismét elmondom: ne azt kérdezd, hogy mit tehet a Litecoin érted. Kérdezd azt, hogy te mit tehetsz a Litecoinért. Aztán tedd is meg.

Az LTC egy decentralizált pénz. Nem teheted meg vele a – szellemiségéből fakadóan – , hogy hátra dőlsz és a fotelből figyeled mások kemény munkáját, miközben várod a profitot.

Ez nem fog működni, még ha ezen most meg is bántódsz….”

Fordította: dr. Varsányi Károly

Forrás: https://www.reddit.com/r/litecoin/comments/6s9fct/my_response_to_all_the_criticism/

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu