Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAranyNeked a divat mondja meg, hogy ki vagy?
30
okt

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Azt is, meg azt is, hogy mibe fektess. Nem kell szépíteni a dolgokat, meg esik ez mindannyiunkkal.

A jó bornak is kell a cégér, ahogy tartja a mondás.  Iskolapéldája a hype-nak az Apple.

Emlékszem annak idején milyen felhajtás övezte az első Iphone-okat.  Nekem is volt Ipodom és a mai napig van Mac-em, szóval tapasztalatból (is) beszélek.

Azokat a bizonyos kompromisszumokat meg kellett kötni, de tagadhatatlan, hogy értéket is kapott az ember a kezébe.

Szóval nincs ebben semmi meglepő, az a legjobb, ha az érték és a divat egybe esik, legalábbis azoknak, akik az „értékkel” kereskednek.

Így gondolhatta ezt Bill Miller fund manager is, aki 2014-ben szállt be igazából a bitcoinba és úgy gondoljuk, hogy nagyon nem bánta meg. 

Ő egyébként egy olyan fund manager, aki 15 évig zsinórban verte a piacot, de, hogy ő is csak ember, azt jól mutatja az is, hogy 2008-ban bizony 55%-ot veszített is a befektetett pénzéből, ami valljuk be a legjobbakkal (na, jó velük talán nem) is megesik.

Korábban a Value Trust Mutual Fund-nál (milyen szépen csengő név) dolgozott, jelenleg pedig a Miller Value Partners LLC-t igazgatja Baltimore-ban, a disrupt meister szűkebb hazájában.

Annyira nem ganyi, hogy 2,3 milliárd dollárt kezelgetnek nála, amiból 154 millió dollár értékben tart vagyon bitcoinban a cége (MPV 1 hedge fund).

(Azt mondtam már, hogy megbízható jogász keres bizalmi vagyonkezelői állást a PTK alapján? Nem? Pedig igen.)

Egész pontosan a fenti hedge fund 30%-nyi pénze van bitcoinban és csak ebben az évben 72,5%-al emelkedett a fund értéke, hogy a tavalyi évről ne is beszéljünk.

Egy 2014-es interviewben azt is elmondta a jó öreg Bill, hogy szerinte miért látja rosszul az omahai bölcs Warren Buffett (akinek a szerepéről nemrég társalogtam a Fb-n egy jót) a bitcoin lehetőségeit.

Idézze ide szellemünk az akkori interviewet azzal, hogy emeljük ki azt a mondatot, ami azóta is megállja a helyét és jól össze is foglalja a lényeget.

(Persze, aki szereti a technikai elemzéseket, az csak csinálja. Én a magam részéről maradok a trend vonalaknál. Mert nekem is a divat mondja meg, hogy ki vagyok.)

„Ha csak az arany népszerűségének 10%-át éri el a bitcoin, már akkor egy 800 milliárd dolláros piacról beszélünk. Persze el is veszítheted vele az összes pénzedet. Meg hozhat 120-szoros hozamot is. Azt hiszem a rizikó – haszon arány elég jó.”

 

Ezt láttuk meg anno mi is, és ezért gondoljuk azt, hogy valóban sok embernek tud a bitcoin kitörési lehetőséget jelenteni. Aki mer, azt nem feltétlen nyer, de, aki nem mer, az biztosan nem is nyer.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu