Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásProgramozók figyelem! Dolgozzatok együtt a NAV-val.
  • bitcoin bányászat vagy kereskedés utáni adózás
01
febr

Programozók figyelem! Dolgozzatok együtt a NAV-val.

Vagy a kripto tőzsdékkel is. Mutatjuk a receptet, ha már úgyis benne vagyunk a digitális pénzek adózásában.

A kanadai kripto bányászati ​​társaság, a Hashchain Technology Inc. bejelentette, hogy megállapodást kötött a Node40 LLC-vel ez utóbbi cég 8 millió dolláros felvásárlására a TSX Venture Exchange jóváhagyásával. 

Ez az akvizíció a Hashchain első lépése arra, hogy diverzifikálja kriptográfiai tevékenységeit a bányászaton túlra is és irányítást szerezzen a Node40 tapasztalt szoftverfejlesztő csapatában.

Miről is lenne szó? 

Csak annyiról (és itt az élelmeseknek megint gurítom a forintos labdát, amit itthon is lehetne alkalmazni), hogy lehetne a tőzsdéknek, adóhatóságoknak lefejleszteni egy olyan (web)alkalmazást, ami azokon a tőzsdéken validálja az adóbevallást, melyeknek van nyilvános API-ja  (eredeti adóhatósági elgondolás by Tamás Kocsis).

Persze ezen ötletünk utóéletére (mint, ahogy sok egyéb ötletünkére sem) nincs ráhatásunk, tehát úgy is megvalósulhat, hogy bizonyos állami szereplők kidobják a melót a baráti vállalkozások számára némi-nemű túlszámlázással.

Végül is nekünk az is jó, hiszen legalább halad a kripo világ ügye/ a Karma majd visszadobja és József Attila óta tudjuk, hogy bár nem vagyunk szelesek, ötletünkön mégis mások keresnek általában („Ne légy szeles. Bár a munkádon más keres, dolgozni csak pontosan, szépen,ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.”)

A Node40 egy olyan jelentést készítő szoftvert fejlesztésén dolgozik, amely közvetlenül integrálódhat majd a nagyobb kripto tőzsdék rendszerébe, így segítve az amerikai bitcoin és egyéb digitális pénz felhasználókat, a kereskedőket és a bányászokat az IRS-szel (amerikai adóhatóság) kapcsolatos adókötelezettség teljesítésében.  

“A bányászat továbbra is fontos szerepet játszik a Hashchain életében, mivel továbbra is több riget vásárolunk és nagy bevételt generálunk ezáltal. A Node40 Business megszerzése fontos lépés egy globális blokklánc-technológiai vállalat létrehozásához” nyilatkozta Patrick Gray, a Hashchain vezérigazgatója és alapítója.  

“A kripto pénzek könyvelése és az adóügyi elszámolása/riportolása az iparág egyik legfontosabb problémája, mint erre az IRS legutóbbi Coinbase-t (beidéző) végzése is rámutatott.

A Hashchain Technology-nál arra számítanak, hogy több ország is érdeklődni fog a szoftverük iránt, főleg azok az országok (pl: mint Ausztrália, Izrael, Dél-Afrika és mások is) akik már előrébb járnak a kripto pénzek szabályozása kapcsán.

A Node 40 szoftveres megoldása közvetlenül az adóhatóságokkal tud együttműködni, azok sajátos igényeinek figyelembevételével. 

Egyébként a Node40 masternode hosting szolgáltatásokat is biztosít a Dash számára is.

Ez csak azért érdekes, mert így a Hashchain Technology 26 hónapig még részesül a dash masternode-okból származó jövedelemből is.

Perry Woodin, a Node40 társalapítója most már a Hashchain új stratégiai vezérigazgatójaként (CSO) a következőeket nyilatkozta:

“A Node40 Haschain általi megszerzése azt jelenti, hogy gyorsabban bővíthetjük a blokklánc szolgáltatásainkat. Így meg fogjuk tudni gyorsítani a további blokklánc alkalmazások integrálását a hoszting szolgáltatásunkba. 

A Node40 Balance számviteli szolgáltatás kiterjesztése pedig segíti az átlátható blokklánc szisztémát és a jövőben reméljük számos tőzsdével eredményez majd együttműködést”.

Forrás: itt.

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu