Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinKüldjél bitcoint sms-ben.
30
márc

Küldjél bitcoint sms-ben.

Egészen pontosan Bitcoin Cash-t.

A héten a szöveges üzenetküldő platform, a Cointext bejelentette, hogy nyilvánosan elindítja azon szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy mobiltelefonnal sms-ben lehessen Bitcoin Cash-t (BCH) küldeni bárkinek, internetes kapcsolat nélkül.

A Cointext a BCH küldéséhez a telefon rövid üzenetszolgáltatási protokollját (SMS) használja és a szolgáltatás béta verziója már tesztelhető az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Afrikában, Svájcban, Svédországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban.

A Cointext vezető fejlesztője, valamint a cég társalapítója és CTO-ja, Vin Armani a szolgáltatás elindítása kapcsán az alábbiakat nyilatkozta:

“A Cointext a BCH használatának legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, mivel bármilyen típusú mobiltelefonnal működik és nem kell semmilyen titkosítási tudnivalót használni vagy magát a kripto pénzt ismerni.”

Mivel a Cointext szolgáltatása a mobiltelefonok SMS kommunikációs rétege fölött fut, ezért a platform walletja több mindenre képes mondjuk, mint egy “hagyományos” online wallet. 

Gondoljunk csak a felhasználási terület kapcsán a fejlődő országokra és az azokban fellelhető viszonylag egyszerűbb telefonokra. 

Eddig már közel 2000 embert jelentkezett a Cointext szolgáltatásának teszteléshez. A platform a BCH közösség adományainak köszönhetően ingyenes BCH-t is ad a felhasználóknak. Ne gondoljunk azonban valami hű, de nagy összegre. Míg a készletek tartanak, a Cointext 0,50 dollárt ad a szolgáltatás azon első  felhasználóknak, akik elküldik nekik “CASH” szót.

Egyéb parancssorok és utasítások a szolgáltatás használata kapcsán megtalálhatók a cég honlapján.

“A bitcoin pénz vagy pénznem funkciója mindig is a bitcoin killer app-ja volt, mert a bitcoin nem csupán egy értéktárgy vagy értéktároló” – hangsúlyozta Armani.

A fejlesztõi csapat azt is elmagyarázta, hogy a Cointext nem rendelkezik a felhasználói fiókokkal és minden SMS-tranzakció a BCH hálózaton kerül elszámolásra. Az SMS kliens  nem módosíthatja vagy cenzúrázhatja az ügyleteket, és nem tudja visszaállítani az eredeti egyenleget, ha a felhasználó elveszíti a telefonszámát. A cég 0,05 centet gyűjt be a BCH sms-ben történő küldése után és ez a díj állandó.

Armani elmondta azt is, hogy a Cointext visszajelzést kér a  platform felhasználóitól a szolgáltatás tesztelése kapcsán. A társalapító azt reméli, hogy az alkalmazásukat nemsokára közel 54 országban lehet majd használni és hogy milliárdok figyelmét kelti majd fel.

“Ha minden simán megy, akkor idén áprilisban és májusban bevezetjük a szolgáltatást további országokban is és elkészülnek az első nyelvi fordítások” – tette hozzá.

Forrás: innen.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu