Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinRoger Ver: a tékozló fiú visszatért.
30
ápr

Roger Ver: a tékozló fiú visszatért.

Mielőtt belekezdenénk a mai napra rendelt hírünkbe, hadd adjunk hangot azon örömünknek, hogy a Goldman Sachs teret adott a Digitalcash 2017-es kezdeményezésének és Bitcoin fedezetű kölcsönökkel lépett a piacra. Nem pici pálfordulás ez, de ami késik, az tényleg nem múlik, hanem inkább megvalósul.

Ennyi előszó után, most jöjjön Roger Ver, a maga teljes kripto valójában.

Tiszában vagyok vele, hogy sokan nem bírják Roger Ver-t és sokan vetik a szemére, hogy majdnem tönkre tette a nagybetűs Bitcoin-t.

Végül a történelem nem igazolta a Bitcoin Cash mögött álló erőket, de szerintem ez nem jelenti azt, hogy ne lenne elévülhetetlen érdeme, akár a “Bitcoin Jézusnak” (aka Roger Ver), akár a Bitcoin Cash-nek.

Nemrégeiben Ver – több mint 1 évnyi “hallgatás” után – “visszatért” a Twitter platform, aktív felhasználói közé. Ennek apropója vagy éppen felszíni oka (mert ahogy a poszt utolsó részében olvasható, lesznek itt kérem közelgő gazdasági események is) az volt, hogy másokkal egyetemben ő is és kinyilvánította, hogy támogatja Elon Musk Twitter-átvételét. (Szerkesztő megjegyzése: tudjátok: van aki belép, van, aki lelép a Twitterre/től.)

Sok korai cyberpunkhoz és libertáriushoz hasonlóan, akik a kriptográfia népszerűsítésében a Twitter felé fordultak, Ver is optimista abban a tekintetben, hogy Elon Musk végre véget vet a „cenzúrának” a közösségi média platformon.

Egyébként más kripto prominensek is hasonló reményeiknek adtak hangot, pl. a Coinbase (Global Inc. ) vezérigazgatója, Brian Armstrong a „szólásszabadság nagyszerű nyereményének” nevezte Musk tervezett vásárlását.

“Ez minden bizonnyal vonzóbbá teszi a Twittert” – mondta Ver, akinek 742 000 követője van az oldalon. „Igazán nagyon hálás vagyok, hogy Musk kiáll a cenzúra ellen.” (Szerkesztő: nemcsak, hogy kiáll, de be is szól a nagyvállalatoknak lépten nyomon, ha kell és ez szimpatikussá teszi sok tekintetben).

Annak ellenére, hogy még mindig gyakran emlegetik a “Bitcoin Jézus” becenévvel, a 43 éves Ver egy ideje nem támogatja a legnagyobb kriptovalutát, mert elmondása szerint az eltért eredeti céljától, mint alternatív valutától (Szerkesztő: hiszen mindenkinek van egy álma a nem létező Satoshi víziója kapcsán) és nem rajong sok jelenlegi nagy horderejű támogatóért, mint például a MicroStrategy Inc. vezérigazgatójáért, Michael Saylor-ért.

Roger jelenleg inkább preferálja a Dogecoin-t, (a Musk által kedvelt kriptovalutát), mintsem a Bitcoint.

Musk a Dogecoint „az emberek kriptoeszközének” nevezte, Ver pedig azt mondta, hogy gyorsabb és olcsóbb a használata, mint a Bitcoin-nak.

„A Dogecoin lényegesen jobb” – mondta Ver. “Olcsóbb és megbízhatóbb. Ha három versenyzőt kellene választanom a világ domináns kriptovalutája címre, az a Doge, a Litecoin és a Bitcoin Cash lennének.

(Szerkesztő megjegyzése: ugye mindenki “hallotta”, Litecoin, mondom Litecoin)

A fenti kijelentés már nagyon messze van attól, ahonnan Ver indult anno.

Miután 2011-ben felfedezte a Bitcoint, amivel akkor kevesebb, mint 1 dollárért kereskedtek, Ver keményen népszerűsítette a kriptovalutát a különböző MeetUp-okon és baráti eseményeken, mielőtt fellépett volna volna a konferenciák színpadára, ahol aztán a Bitcoin igazán nagy sikert aratott.

Társalapítója volt a ma Blockchain.com néven ismert startupnak, korai befektetője volt a BitPay fizetésfeldolgozó és a Ripple kriptográfiai startup cégnek.

Aztán 2017-ben történt az a “kis purparlé”, ami sokak szerint valójában döntő jelentőségű, kőkemény háború volt, és ami végül Roger-ék visszavonulásával végződött.

Manapság Ver egy rakás coint tartogat, többek között Ethert (Elon Muskhoz hasonlóan), Monero-t, XRP-t.

“Még mindig kriptopénz bálna vagyok” – nyilatkozta Ver. „Mindig is volt egy széles, válogatott kriptodeviza kosaram. Soha nem voltam Bitcoin vagy Bitcoin Cash maximalista.”

Ver ma már St. Kitts és Nevis állampolgára, miután 2014-ben lemondott az amerikai állampolgárságáról.

Roger PassportsForCrypto.com weboldala, segít az embereknek a karibi ország állampolgárságáért folyamodni, szintén Bitcoin Cash-t használ.

Neve ellenére a Bitcoin.com oldal is tulajdonképpen a Bitcoin Cash előmozdítására összpontosít. Az oldalon több mint 30 millió regisztrált digitális pénztárca található, mondta Ver.

A központi tőzsdén már régóta kriptokereskedést kínáló Bitcoin.com ezen a nyáron várhatóan decentralizált tőzsdét indít, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy közvetítők nélkül kereskedjenek egymással.

Ehhez kapcsolódó hír az is, hogy ebben a hónapban a Bitcoin.com befejezte a Verse nevű token értékesítését, amelyet a Bitcoin.com oldalon használnak majd, pont a fentiekben leírt kereskedés megkönnyítése okán.

Ver egyébként arra számít, hogy a token piaci értéke „dollár milliárdokban” lesz majd számolható, amint elkezdenek vele kereskedni.

Forrás: itt


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu