Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA közelgő Bitcoin Cash forkról.
06
ápr

A közelgő Bitcoin Cash forkról.

A Bitcoin Cash tovább forkolódik, azaz 2018. május 15-én várhatólag ismét fork lesz és a protokoll konszenzus szabályai változni fognak. 

Ez a fork egyébként már tudható volt, hiszen a Bitcoin ABC vezetõ fejlesztõje, Amaury Séchet bejelentette ez irányú szándékát néhány hónappal ezelőtt.  

A BCH fejlesztési irány az ún. colored coins és az Ethereum platform-szerű BCH felé vezet szerinte, tehát próbálnak olyan dolgok irányába elmenni (okos szerződések), amivel jelenleg nem rendelkezik a BCH. Ha szabad magam így kifejezni (és miért ne lenne szabad?), akkor rootstockosodik a BCH.

(Szerkesztő megjegyzése: A colored coinok a meglévő bitcoin egy parányi részét egy másik „minőséggel” is felruházzák. A „color” kifejezés arra utal, hogy egy adott egységet egy speciális jelentéssel, attribútummal (szó szerint: színnel) látnak el. Az attribútum a specifikus minőség jelenlétét jelzi az így megjelölt egységben. Felfoghatjuk egyfajta cimkének is. Ez a cimke jelenthet részvényesi elismervényt, ingatlan tulajdont, árucikket, beváltható pénzt, kupont és még sok minden mást is.)

Ezen a héten az ABC fejlesztő csapata kiadta a 0.17.0 verziót, amely már tartalmazza a BCH hálózat konszenzus-szabályainak megváltoztatására szolgáló kódot.

A csapat közleményben tudatta a legfontosabb változásokat is, amik közül kétséget kizárólag a legérdekesebb a maximális blokk méret 32 ​​MB-ra történő növelése lesz. Emellett lesznek új/újraaktivált bitcoin szkript működési kód (op-kód) kiegészítések is. A fejlesztők azt is tudatták, hogy a fork kapcsán a nagy tőzsdékkel és különböző pénztárca szolgáltatókkal is kapcsolatban állnak. 

Szóval a “törvényszöveg”, a kód íródik tovább, a programozók és a jogászok pedig örülnek (nevet).

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu