Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncCFA tananyag lesz a blokklánc és a kripto pénzek is.
18
júl

CFA tananyag lesz a blokklánc és a kripto pénzek is.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A pénzügyi világban a CFA az egyik legelismertebb rövidítés, amely az ember neve “mellett” lehet, sokkal több, mint az MBA.

A CFA vizsga egy fárasztó három részes vizsga, amelyen csak a neki rugaszkodók 50%-a megy át. A vizsga sikeres letétele eddig több, mint 150.000 főnek azért meg volt már.

A következő 50%-nak van egy jó és egy rossz hírünk.

A jó az, hogy jövőre a kripotodevizák és a blokklánc is bekerül a vizsgakérdések közé számol be erről hírről a Bloomberg

A rossz meg az, hogy ettől vélhetőleg nem fog javulni a sikeres vizsgát tevők aránya.

Az utóbbi pár évben óriási befektetői érdeklődés volt a kriptodevizák, azokon belül is elsősorban a Bitcoin iránt. A CFA Institute sem maradt tétlen, jövőre beépítik a tananyagba a kriptodevizákat és a blokkláncot is.

Az új tananyag az 1-es és 2-es szinten jelenik majd meg, és jövő év augusztusától lehet majd a kapcsolódó tananyagot kézbe fogni. Az új tananyag címe a “A Fintech a befektetés menedzsmentben” lesz majd.

A CFA felismerte a blokklánc és a kripto befektetési eszközosztály fontosságát, ezért kívánja beépíteni a tananyagba azokat. De nem csak ezek kerülnek bele az új tananyagba, hanem aAI, a gépi tanulás, a big data és az automatizált kereskedés témakörök is.

A hírre, hogy a CFA képzési követelményei között is megjelenik a kripto eszközosztály a „piacon lévő” tőzsdei kereskedők és ex kereskedők is jól reagáltak.

„Mindenféleképpen pozitív, hogy az olyan szervezetek, mint a CFA figyelmet fordítanak a kripto eszközosztálynak” – nyilatkozta Darius Sit, BNP Paribas SA korábbi deviza és kötvény kereskedője.

Az utóbbi napok híreit tekintve (Coinbase felveszi az értékpapír besorolású tokeneket is a kínálatába, míg a Litecoin Foundation banki részesedést szerzett) elmondhatjuk, hogy a kripto világ halad előre a pénzügyi világ – ha nem is bekebelezése de – mondjuk forradalmasítása iránt.

Emlékeztetőül: A Coinbase nemrégiben engedélyt szerzett az amerikai hatóságoktól (SEC, FINRA) arra, hogy a jövőben értékpapír besorolású (securities) kriptopénzeket/tokeneket is szabadon forgalmazhasson. 

Ez adott esetben százas nagyságrendű kereskedési bővülést is eredményezhet, míg a Charlie Lee nevéhez kötődő nonprofit alapítvány (szerkesztő megjegyzése: jogászként soha nem értettem a nonprofit szervezeteket, vagyis értettem, csak képmutatónak találtam őket) a Litecoin Foundation, 9,9 %-os tulajdonrészt szerzett a német WEG bankban, vélhetőleg azért, hogy jöhessenek a bankkártyák a kriptopénzek mögé és ezzel együtt megkönnyítsék a bankszámla nyitást a kriptos vállalkozásoknak.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu