Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA ProtonMailt egy ICO-val hozták hírbe.
24
júl

A ProtonMailt egy ICO-val hozták hírbe.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A kripto barát titkosított e-mailszolgáltató a ProtonMail – amelyről mi is írtunk már korábban – ICO kibocsátását tervezi. A cég persze cáfol.

A „bizonyíték” egy álláshirdetés volna. Ebbe látják bele egyesek az ICO-t. A helyzet korántsem egyértelmű és akár az is lehet, hogy valóban vannak ilyen ICO tervek a cégnél, csak még korai lenne beszélni róluk.

A svájci cég, amelyet a CERN kutatói 2014-ben alapítottak, régóta támogatja a prémium e-mail és VPN szolgáltatásainak kriptopénzekkel történő megvásárlását. Most a cég blokklánc fejlesztõt keres egy olyan fejlesztéshez, amely lehetõvé teszi a cég számára, hogy saját kriptopénz projektjét elindítsa.

Idézet a munkaköri leírásból:

“Várunk, ha izgalmas blokklánc projekteken akarsz dolgozni nálunk. Csatlakozz a csapatunkhoz, hogy olyan projekteket vezethess, amelyek végül megkönnyítik a blokklánc használatát több millió embernek világszerte.”

Az álláshirdetés nem fejti ki, hogy ezek az “izgalmas blokklánccal kapcsolatos projektek” mik is lennének, de a képesítési követelmények rész néhány további leírást tartalmaz.

A leírás szerint a cég “az Ethereum intelligens szerződések kapcsán” jártas mérnököt keres, amely arra utal, hogy a projekt valószínűleg a második legnagyobb blokkláncra/platformra épül majd. Még inkább árulkodó az a rész, ahol leírják, hogy “a sikeres jelölt részt vett már sikeres ICO kibocsátásokban is”. Vélhetőleg főleg ez a rész indította be az emberek fantáziáját a neten.

Nem világos, hogy mikor tették közzé ezt az álláshirdetést, de a hétvégén elkezdett a közösségi médiában keringeni, és persze, hogy felfigyeltek rá a különböző ICO listázó/reviewozó oldalak és megjelentek a különböző kommentek is.

Az ismert kriptopénz kereskedő és altcoin szkeptikus WhalePanda például azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy megszünteti prémium előfizetését, ha a ProtonMail ICO-t indít. (szerkesztő megjegyzése: a Protonmail meg ettől a hírtől biztosan a kardjába dől, na mindegy.)

A CCN jelentése szerint a ProtonMail 2017-ben végre teljes körű támogatást nyújtott a bitcoin kifizetésekhez, bár előtte már több éve informálisan támogatta őket. 2014-ben a vállalat a bitcoinra támaszkodott, miután a PayPal befagyasztotta az Indiegogo-n keresztül begyűjtött pénzeiket. (Ez ugye egy szép példája a mai centralizált fizetési és bankrendszer „joggal való visszaélésének”.  A másik ilyen ügy a WikiLeaks volt.)

Azonban nem  a ProtonMail az egyetlen végponttól végpontig terjedő titkosított e-mail szolgáltató, amely támogatja a kriptopénzeket. A múlt héten egy másik titkosított e-mail szolgáltató, a Tutanota szintén elkezdett elfogadni kripto pénz adományokat, valószínűleg azzal a céllal, hogy végül integrálja a kriptos kifizetéseket a prémium számláikhoz.

A ProtonMail szóvivője végül cáfolta az ICO-s híreket és kijelentette: “A Protonmail ICO kibocsásáról szóló hírek jelenleg nem megalapozottak, vagyis pletykák és nem is tettünk hivatalos ICO bejelentést. Természetesen törekszünk arra, hogy felderítsük, hogy hogyan használhatnánk még jobban a blokkláncot az e-mailek biztonságának javítására, de ez nagyon messze van egy ICO bejelentéstől. Ha ICO kibocsátást szeretnénk, azt mindenképpen hivatalos bejelentés keretében hoznánk a világ tudomására, nem pletykák útján. “ 

Konklúzió: a ProtonMail hivatalos ICO bejelentésére még várni kell. De! Nem zörög a haraszt, ha süket a paraszt, avagy tudjuk milyenek a jónépek, ha a bogár már a fülükben van.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu