Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinInterjú a legnagyobb magyarországi Bitcoin ATM hálózat kapcsán.
  • coincash bitcoin atm
25
szept

Interjú a legnagyobb magyarországi Bitcoin ATM hálózat kapcsán.

Az interjú apropóját az adta, hogy 1 éves a Coincash, amely immáron a legnagyobb magyarországi Bitcoin ATM hálózat büszke cím tulajdonosa is. A Coincash egyik alapítójával, Mogyorosi Attilával beszélgettünk.

Vidék

1.  Honnan jött az ötlet a vidéki terjeszkedéshez? Miért gondoltátok, hogy lesz Bitcoin ATM-re vidéken is igény?

1 éve indult el a Coincash kriptopénz váltó tevékenysége. Ez alatt az 1 év alatt rendszeres ügyfél visszajelzések és megkeresések érkeztek hozzánk vidéki Ügyfeleinktől, akik online váltottak nálunk kriptopénzt, hogy bár örömmel használják az online váltási szolgáltatásunkat, de lenne igényük a készpénzes, ATM-en keresztül történő kriptopénz váltásra is. Végül nekünk is sikerült megoldást találni arra, hogy ezt az ügyféligényt kielégítsük.

 2.  Miért pont Debrecen és Győr?

A vidéki ATM-ek felállítása kapcsán több vidéki várost megvizsgáltunk különböző szempontok (ügyfél igény nagysága, üzemeltetés helyszíne, biztonsága, stb. alapján) és végül az ügyfél igény nagysága alapján Győr és Debrecen maradt fent a rostán. Győrben a Látogatóközpontban lett felállítva a lokáció értékelése után, míg Debrecenben a Debrecen Plázában lett felállítva az ATM-ünk. Az külön érdekesség már, hogy Győr és Debrecen az ország – egymással ellentétes irányban lévő – 2 nagy földrajzi egységében (Dunántúl, Tiszántúl) találhatóak, így egyszerre tudtunk megjelenni az ország keleti és nyugati felén.

 3.  Tervezitek-e még egyéb vidéki helyszíneken is Mo-n Bitcoin ATM felállítását?

Abszolút tervezzük, csak még azt nem tudjuk, hogy mikor kerítsünk erre sort (nevet). Ha azt látjuk, hogy Debrecenben és Győrben sikeres lesz az ATM-ek üzemeltetése, az Ügyfeleink keresik ezeket lokálisan és elégedettek a szolgáltatásunkkal, akkor egyeztetünk a hálózatunk bővítéséről.

Bitcoin ATM Budapesten

 4.  Milyen visszajelzések vannak a korábban üzembe helyezett Budapesti ATM-ek kapcsán?

Összességében nagyon pozitívak. Ha bármilyen fennakadás volt a gépekkel, igyekeztünk gyorsan, pontosan, precízen orvosolni a problémát és úgy érzékeljük, hogy Ügyfeleink értékelték is ezt a fajta hozzáállást. Többen jelezték azt az igényt is, hogy jó lenne, ha Budán is tudnánk ATM-et üzembe helyezni, ezért került nemrégiben felállításra is egy újabb ATM Budán.

 5.  Budapesten miért pont ezeket a lokációkat választottátok ATM-jeiteknek, miért nem más helyszíneket?

A Király utca 20. szám alatt lévő ATM-ünkkel kimondottan belvárosi helyszínt céloztunk meg és véleményünk szerint a Gozsdu udvarral szemben lévő ATM-nek keresve se találhattunk volna belvárosibb helyet. Ami a Váci u. 99. szám alatt található ATM-et illeti: ezzel kapcsolatban az üzleti partnereink minél kényelmesebb kiszolgálása volt a cél, amellett hogy így a szolgáltatásunk iránt érdeklődőknek is könnyebben tudunk  segíteni és információt átadni, ha eljönnek hozzánk. A Széll Kálmán téri ATM kapcsán pedig az előbb elmondottak az érvényesek.

6. Milyen népszerűségnek örvend az ATM használat a fiatalok vagy a külföldiek körében? Azért kérdem őket, mert náluk akár logikus is lenne a hirtelen, felindulás szerű BTC beváltás, mondjuk egy “görbe este” kapcsán.

Az Ügyfeleinkről ilyen szempontból csak korlátozott információval rendelkezünk, de az ügyfélszolgálati megkeresések alapján annyit elmondhatok, hogy a Király u. 20. szám alatt lévő ATM-ünk kifejezetten népszerű a külföldiek körében.

 7. Milyen kripto pénzek váltása érhető el ATM-jeiteknél? Lesz-e ebben bővülés?

Jelenleg Bitcoint, Ethereumot, Litecoint lehet nálunk az ATM-jeinken keresztül vásárolni, míg eladni pedig Bitcoint lehet nekünk. A Bitcoin Cash vásárlásának lehetőségét ügyfél igények alapján régóta mérlegeljük, technikailag lehetséges lenne és tervezzük is a palettára való felvételét, talán nemsokára meg is lépjük (nevet).

Külföld

8. Tervezitek-e külföldön ATM-ek felállítását? Itt akár a határokon túli magyar, akár egyéb területekre is gondolok.

Ez egy rendszeresen felmerülő kérdés Ügyfeleink részéről, de egyelőre nincsenek erre konkrét tervek.

Szervíz

9. Saját magatok szervizelitek a gépeket vagy a gyártóval szervizeltetitek?

Szerencsére igazán jelentős problémába, amihez a gyártót is be kellett volna vonnunk még nem futottunk bele. A kisebb-nagyobb problémákat a gépek kapcsán, pedig házon belül tudjuk kezelni. Másképp nem is igazán lehet szerintem, ha valaki kripto pénz váltót szeretne működtetni.

Kedvezmény

10.  Van-e valami kedvezmény igénybevételére lehetősége a vásárlóknak a most üzembe helyezett ATM-ek kapcsán? 

Igen, de ez legyen meglepetés, amit nemsokára majd el is árulunk Ügyfeleinknek.

Köszönjük az interjút!

egy hír a Coincash kapcsán

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu