Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinJön a “csomagolt Bitcoin”.
27
okt

Jön a “csomagolt Bitcoin”.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Már nagyon vártuk (nevet).

Na, jó, én per speciel nem vártam, de most mégis itt van az ún. csomagolt Bitcoin.

Azt írják róla, hogy a bitcoinnak az ethereummal interoperábilis módon történő újrahasznosítására törekedve, a “csomagolt bitcoin” vagyis a WBTC token megkönnyíti majd a blokkláncon a decentralizált alkalmazások futtatását. 

Édes Kalács, ez olyan szépen hangzik!

A BitGo CTO-ja Benedict Chan úgy jellemezte, hogy “Mindkét világ legjobbja. Magában hordozza a bitcoin stabilitását és az ether rugalmasságát”.

Hogy miről is beszélünk?

Egy új tokenről, ami az Ethereum blokkhálózatán fut majd és ami “mögött” Bitcoin lesz. 1 token mögött 1 BTC és WBTC-nek,  wrapped Bitcoinnak, azaz csomagolt Bitcoinnak fogják hívni.

Chan hozzátett még:

Nagyon hasonlít ez ahhoz, ahogy az emberek olyan bankjegyeket nyomtattak, amelyek 1 (eredetiben: font, mint mértékegység) kilogramm aranyat képviseltek, azzal, hogy 1 kiló arany nehezebb volt és hosszabb ideig tartott a szállítása is. Ehelyett célszerűbb volt egy olyan okmányt kiállítani, ami egy kiló aranyat képviselt és bárki által elfogadható volt.

Nálunk a dolog szépsége az, hogy felállítunk egy weboldalt, és megmutatjuk azokat a címeket a blokkláncon, amelyekhez bitcoin tartozik … és ugyanakkor az emberek képesek lesznek ellenőrizni, hogy hány WBTC létezik csak éppen az Ethereum blokkláncán”, mondta Chan.

A rendszerben lesznek a  bitcoin letétkezelőn kívül bejegyzett “kereskedők” is, akik  a WBTC tokenek disztribúciójáért lesznek felelősek. Sőt! Felbukkan a misztikus DAO is.

Loi Luu, a Kyber Network vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy jövő év januárjában a WBTC token hivatalos elindításával decentralizált autonóm szervezet (DAO) is aktiválódna, aminek feladata a projekt folyamatos fejlesztésének felügyelete lenne.

Luu elmondta CoinDesknek:

“Az egyik legfontosabb oka annak, hogy sok projekt támogatja ezt a kezdeményezést, az az, hogy van egy DAO, amely irányítja az egész projektet, beleértve a nagyobb fejlesztéseket, és több funkciót, több kereskedőt ad hozzá, akár új letétkezelőket is.”

A WBTC tervezett indulása mégegyszer: 2019. januárja lesz és akik már jelezték támogatásukat a projekt kapcsán: MakerDAO, Dharma, Airswap, Gnosis, IDEX, Radar Relay, Compound, DDEX, Hydro Protocol, Set Protocol, Prycto

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

 

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu