Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinBitcoin ETF vagy Trust?
04
szept

Bitcoin ETF vagy Trust?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A VanEck-ről és Gurbács Gáborról írtunk már korábban többször is.

Emlékeztetőül: a magyar származású fiatalember a Wall Street egyik legnagyobb (cca. 50 milliárd dollárt kezelő) nem-tradicionális befektető cégének, a VanEck-nek a digitális eszközbefektetési üzletágának stratégiai igazgatója.

Most úgy tűnik, hogy új utakon jár, avagy ésszel él az ember mondhatnánk.

Arra való tekintettel, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) eddig semelyik bitcoin ETF-nek nem adott zöld utat, 2 cég most egyfajta “alternatív” úton próbálkozik tovább az ETF-ek irányába.

A 2 cég meglepő módon: a VanEck és a SolidX.

(Szerk. megjegyzése: így is van Srácok az együttműködés sokszor kifizetődőbb, mint az áskálódás!)

A VanEck Securities és a SolidX Management cégek, – amelyeknek nem adott zöld utat korábban a SEC a bitcoin ETF-re vonatkozó kezdeményezésük kapcsán – kedden bejelentették, hogy új utat választanak a céljaikhoz (ETF) közelebb kerülésért.

A vállalatok a SEC egy “mentességét” fogjak alkalmazni, amely lehetővé teszi a VanEck SolidX Bitcoin Trust részvényeinek felajánlását olyan intézmények számára, mint a fedezeti alapok és bankok, tehát nem a lakossági befektetők számára.

Tehát ez egy Trust lesz és nem egy ETF, azaz nem lehet majd közvetlenül tőzsdén elérni a kisbefektetőknek, hanem csak az ún. másodlagos piacokon tudnak hozzájutni majd.

Elsődlegesen csak az ún. akkreditált befektetők érhetik majd el a terméket.

Bár valójában nem valódi tőzsdén kereskedett alapról beszélünk, a termék hasonló. Ed Lopez, a VanEck ETF termék ágának vezetője azt nyilatkozta a CoinDesknek, hogy a Trust „lehetővé teszi a részvények létrehozását és visszaváltását, úgy mint az ETF-eknél, de mégsem ETF.”

„Az ETF-fel ellentétben nem szerepel a nemzeti tőzsdén, hanem az OTC Link ATS platformon szerepel. Ez az első ilyen jellegű ajánlat ott. Mivel bróker-bróker ügyleteken keresztül tőzsdén kívüli kereskedelem is folyik, úgy hivatkozhatunk rá, mint Brókerkereskedelmi Alap, BTF ”– mondta Lopez.

A részvényeket a SEC 144A. szabálya alapján értékesítik, amely lehetővé teszi a magánkézben lévő értékpapírok kereskedelmét „minősített intézményi vásárlók” körében, rövidebb tartási periódussal és a SEC-nél való regisztráció kötelezettsége nélkül.

„A részvények az intézményi befektetők számára hozzáférést biztosítanak egy fizikailag támogatott bitcoin-termékhez, amely a hagyományos és elsődleges brókerszámlán keresztül kereskedhetőek” – nyilatkozták a cégek egy sajtóközleményben.

“Ezek a részvények az első intézményi minőségű, elszámolt termékek, amely expozíciót biztosítanak a bitcoin számára, és lehetővé teszik a szokásos ETF létrehozási és visszaváltási folyamatot.”

Gurbacs Gábor, a VanEck / MVIS digitális eszköz stratégiai igazgatója elmondta:

„Folytatjuk a digitális eszközterület piaci struktúrájának fejlesztését. Ez a csak minősített intézményi vásárlóknak (QIB) elérhető, Bitcoin(ra alapuló) termék előkészítheti az utat az intézményes Bitcoin elfogadáshoz, és bemutathatja, hogy egy megfelelően szabályozott ETF struktúra hogyan működhet a gyakorlatban. ”

A befektetők biztosítva vannak a vagyonkezelő által birtokolt bitcoin magánkulcsok “ellopása vagy elvesztése” ellen, és nyílt végű részvények létrehozását és visszaváltását is biztosítják a Trust részéről.

Daniel H. Gallancy, a SolidX vezérigazgatója ezt így kommentálta:

„Mivel az Egyesült Államokban az első Bitcoinra épülő ETF alapú termék létrehozásával és visszaváltásával , valamint bevezetett elszámolási folyamatokkal kiköveztük az utat, az intézményi befektetők végre ismerős környezetben megszerezhetik a bitcoinnal való “szabályozott” kereskedés élményét. A terméket egy izgalmas következő lépésnek tekintjük a SolidX és a VanEck partnerségében, miközben azon dolgozunk, hogy intézményi minőségű kriptovállalati termékeket dobjunk a piacra.”

Forrás: itt

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu