Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncPályázati felhívás, avagy a NEO is csatlakozott a LEDGER hálózathoz.
24
nov

Pályázati felhívás, avagy a NEO is csatlakozott a LEDGER hálózathoz.

A NEO nemrégiben bejelentette, hogy csatlakozott a következő generációs internet hálózatot támogató csoporthoz, azaz a Ledgerhez (decentraLizEd Data Governance for nExt geneRation internet ), amely csoport célja, hogy elősegítse a következő generációs internet (NGI) felépítését.

Mivel a blokklánc-iparban a fókusz a coinok felől a láncokra és azok fejlesztésére tevődött át, a NEO alapítója és a NEO Global Development (NGD) vezérigazgatója, Da Hongfei úgy véli, hogy a következő fókusz pedig az NGI-re irányul majd.

A NEO az NGI-t támogató partnerhálózathoz számos egyéb induló vállalkozással, technológiafejlesztő szervezettel és blokklánc-entitással együtt csatlakozott, ilyenek például az Ethereum Alapítvány és az IOTA Alapítvány.

A LEDGER-ről:

A LEDGER szervezetét 2018. novemberében hozták létre, célja „alternatív modellek előmozdítása, ahol az adatok a polgárok tulajdonában vannak és a közjót szolgálják, az adatközpontú platformok által létrehozott vagyon pedig egyenlően oszlik el.”

Az Európai Unió (EU) támogatja a programot,  (legfeljebb 200.000 euróval projektenként).

Ezen finanszírozás mellett a LEDGER „vállalkozásépítő programot” nyújt, amely segítséget nyújt azoknak a csapatoknak, akik olyan projektek felépítésére törekszenek, amelyek támogatják a blokkláncon alapuló, közvetlen elérésű (peer to peer), elosztott főkönyvi technológiákat.

A program révén a csapatok akár 12 hónapig is hozzáférhetnek üzleti mentorokhoz, fejlesztő táborokhoz, technológiai utalványokhoz, képzésekhez és demonstrációs napokhoz. Minden olyan csapat, amely belépést nyer a programba,  kap egy „szakértő kutatót”, aki teljes egészében segíti a csapatot a program során.

Jelenleg a LEDGER  második pályázati körénél tart és 32 olyan projektet keres, amelyek minimális(an) életképes termék (MVP) felépítését tervezik.

A második nyílt pályázati felhívás 2019. november 1-től 2020. január 20-ig tart. A LEDGER olyan fejlesztéseket keres, amelyek a következő vertikális területeket érintik:

Egészség

Gazdaság

Mobilitás

Közszolgáltatások

Energia és fenntarthatóság

Nyílt innováció

A feltételek és a jelentkezési folyamat az alábbi linken található: itt.

Közsolgálati híreinket olvasták.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu