Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDeFiDeFi: Swerve vs. Curve finance.
08
szept

DeFi: Swerve vs. Curve finance.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Jól mutatja a DeFi vadnyugati mivoltát, hogy milyen őrült számok tudnak megmutatkozni benne kb. minden ellenőrzés nélkül.

Példának okáért itt van a nemrég indult Swerve Finance, a Curve Finance nem auditált “forkja”/”copy”-ja, amely bevezetésétől számított 4 napon belül elérte a Curve-ben tárolt kriptoérték 40% -át.

Mind a Swerve, mind a Curve decentralizált tőzsdei protokollok, amelyek segítségével stabil coinokkal lehet kereskedni.

(Különbség a két protokoll között az, hogy a Swerve 100% -ban közösségi tulajdonban és irányítás alatt áll.

Ami viszont számomra sokkal fontosabb ügyvédként, hogy a Curve-öt, a Trail of Bits nevű intelligens szerződések auditjára szakosodott cég auditálja, míg a Swerve-et senki.)

Érdekesség, hogy a Swerve-nél a felhasználók az első naptól kezdve SWRV tokeneket kaptak az ide betett “betétjeik”, vagyis kripto eszközeik után, míg a Curve-nél a token kibocsátás másképp alakult.

A tervezett ütemtervnél korábban voltak ugyanis kénytelen elindítani a CRV tokeneket, tekintettel arra, hogy a Curve csapatából egy kedves, ámde névtelen fejlesztő, nyilvánosságra hozta az okos szerződéseket a Curve csapat tudta nélkül.

Jelenleg a teljes zárolt érték (TVL) vagy, ha úgy tetszik a Swerve “betétek” összege már 415 millió dollárt ér el, szemben a Curve TVL-jével, ami viszont valamivel meghaladja az 1 milliárd dollárt. Pontosan az ilyen számok miatt írtam korábban őrületről.

A kereskedési volumeneknél azonban nem eszik ennyire forrón a kását.

A Swerve napi kereskedési volumene “csak” a Curve napi kereskedési volumenének 9% -át teszi ki, mintegy 13 millió dollárral, szemben a Curve 160 millió dollárjával.

Ez persze a jövőben megváltozhat, ha a Swerve jobb likviditást tud biztosítani magának és persze a felhasználóinak is.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu