Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMár 93 millió dollár is elég ahhoz, hogy megmozgassuk a Bitcoin árfolyamát?
20
márc

Már 93 millió dollár is elég ahhoz, hogy megmozgassuk a Bitcoin árfolyamát?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A Bank of America jelentése szerint igen.

“A Bitcoin rendkívül érzékeny a megnövekedett dollárigényre” – állítják a jegyzet szerzői, a Bank of America stratégája, Francisco Blanch, Philip Middleton és Savita Subramanian közreműködésével.

Az elemzés megállapította, hogy az arany árának egyetlen percentilis mozgatásához legalább 2 milliárd dollár értékű beáramlás szükséges, míg több mint 2,25 milliárd dollárra lenne szükség ahhoz, hogy ugyanez az árhatás érvényesüljön a 20 (+) évre szóló kincstári kötvényekre.

„Mi hozta létre az utóbbi években, és különösen 2020-ban a Bitcoin árára gyakorolt ​​óriási felfelé ható nyomást? Az egyszerű válasz: a tőkebeáramlás. ”

Mivel a Bitcoin közel 1.1 milliárd dolláros piaci felső határa az arany nagyjából 10%-ának felel meg, a kutatás szerint a Bitcoin kétszer olyan volatilis, mint az arany (dollár beáramlása), annak ellenére, hogy a közel 12 éve létezik.

A Bank of America kutatói a Bitcoin árának elmozdításához szükséges viszonylag alacsony összeget (93 millió dollár) a bálnák erős felhalmozásának tulajdonítják, ami csökkenti a tőzsdén megvásárolható BTC-k számát.

“Részletes blokklánc-nyilvántartásokat vizsgálva azt tapasztaljuk, hogy a legnagyobb címek a pandémia kezdete óta nem adtak el (együttesen)” – állítja a jelentés.

A Bank of America állításai nagyjából megfelelnek a Glassnode kriptoelemző elemző cég megállapításainak, amelyek becslése szerint a Bitcoin kínálatának 78%-a 2020-tól illikvid volt, így a forgalomban lévő készletek mindössze 20%-a maradt tőzsdei kereskedelemben.

Mivel a Bitcoin hálózatban aktív új entitások száma soha nem látott szintre emelkedett, egyre több befektető versenyez a BTC csökkenő készletéért, ami azt eredményezi, hogy a keresleti csúcsok könnyedén emelik meg az árat.

A hónap elején a Glassnode úgy becsülte, hogy a (vizsgált időszakban a ) BTC kereskedelem 95%-a a legutóbbi három hónapban történt a blokkláncon, ami azt is bizonyítja, hogy a bálnák hosszú távon halmozzák fel a BTC-ket. A cég társalapítói ezzel kapcsolatban az alábbiakat tweetelték:

Annak ellenére, hogy a Bank of America egyetértett a Glassnode BTC árfolyamra vonatkozó “bikás” meglátásaival, a jelentés összességében rendkívül negatív hangot ütött meg, amikor a kriptográfiai fizetőeszközöket illékony, szennyező (lásd: energia) és „nem praktikus” fizetési eszközként mutatja be.

Szerkesztő megjegyzése a poszthoz: kérdés az, hogy hány 93 millió dolláros versenyző van a piacon és nekik mit diktálnak az érdekeik?

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu