Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökHedge Fund menedzserek: valamennyi kriptopénzt igen.
27
máj

Hedge Fund menedzserek: valamennyi kriptopénzt igen.

Legutóbb ugye Ray Dalio tért jobb belátásra, de láttunk már ilyen “pálfordulást” (és visszafordulást is) Mark Cuban-tól, a JPMorgan-tól és sokan másoktól is.

Most például Carl Icahn, az Icahn Enterprises (egy 14,5 milliárd dolláros amerikai konglomerátum, amely a CVR-be, a Pep Boys-ba és a Trump Entertainment Resorts-ba fektetett be) alapítója, volt kriptoeszköz szkeptikus, nyilatkozott a Bloombergnek úgy, hogy azt fontolgatja, hogy mintegy 1,5 milliárd dolláros beruházással belép a kriptopiacra.

Icahn, mint befektető ikon és mint a Trump-adminisztráció egykori tanácsadója, 2018-ban még úgy nyilatkozott a CNBC-nek hogy a kriptoeszközök „nevetségesek”, és hozzátette: „lehet, hogy túl öreg vagyok már hozzájuk, de tény, hogy nem nyúlnék ehhez a dologhoz.”

Aztán úgy látszik, hogy átgondolta, végzett némi kutatómunkát (amivel Max Keiser is “megvádolta” Ray Dalio-t ugye) és rájött, hogy az, hogy ő, mint öreg (és tiszteletreméltó) boomer mit szeretne, meg az, hogy a fiatalabb generációk mit szeretnének, nem feltétlen ugyanaz és ez nem feltétlen rossz.

Most szerdán ugyanis Icahn kifejtette, hogy nagy befektetést fontolgat, egymilliárd dollár, másfél milliárd dollár környékén, pontosan még nem tudja, de ebben a nagyságrendben gondolkodik.

Arra a kérdésre, hogy milyen kriptovalutákra figyel, a milliárdos nem mondott semmi konkrétumot, csupán azt hangsúlyozta, hogy a ma kibocsátott kriptovaluták nagy része nem marad fenn, de úgy gondolja, hogy a kriptopénz ilyen vagy olyan formában viszont fennmarad.

“Hogy világos legyen, eddig soha nem vásároltunk egyetlen kriptovalutát sem, de tanulmányozzuk őket.”

Icahn úgy véli, hogy azok a kriptoeszközök, amelyek nem értéktárolóként szolgálnak, ki fognak múlni a piacról, mivel a túléléshez “ott valamiféle értékbiztonságnak kell lennie”.

Icahn, amennyiben valóban meglépi azt, amit most még csak megfontolás tárgyává tett, csatlakozhat azon milliárdosok sorának egyre növekvő listájához, akik az elmúlt 12 hónapban megváltoztatták elgondolásukat a kriptográfiai eszközök kapcsán.

forrás: itt.


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu