Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncÉpítkezik a Paxos.
17
jún

Építkezik a Paxos.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

A Wedbush Securities, az amerikai bróker és vagyonkezelő, amelynek kezelt vagyona meghaladja a 2 milliárd dollárt, csatlakozott a Paxos blokklánc alapú (elszámolási) hálózatához.

Csütörtökön, (azaz ma) a hír bejelentésekor a Wedbush elmondta, hogy a Paxos Settlement Service gyorsabb és hatékonyabb módja a tőzsdei ügyletek kiegyenlítésének, ezért csatlakoznak hozzájuk.

A Paxos egy privát és engedélyezett blokklánc-hálózatot használva lehetővé teszi, hogy két fél ugyanazon a napon tőzsdei ügyleteket rendezzen egymással.

Hagyományosan a kiegyenlítés ilyen esetekben T + 2-t (kereskedési nap plusz két nap) és T + 0-t vagy ugyanazon a napon történő elszámolást jelent (ET) 11 óra előtt létrejövő ügyleteknél.

A Paxos elszámolási szolgáltatás azonban megkönnyíti az elszámolást bármely időcikluson.

A Wedbush Securities az ötödik pénzintézet, amely csatlakozott a Paxos blokklánc-hálózatához a Credit Suisse, a Nomura Instinet, a Societe Generale és a Bank of America után.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletétől 2019-ben kapott felhatalmazás alapján a Paxos legfeljebb 7 résztvevőt adhat hozzá blokklánc-elszámolási hálózatához.

A Paxos most közölte, hogy teljes elszámolási ügynökségi regisztrációért folyamodik a SEC-hez, amely lehetővé teszi, hogy több piaci szereplőt vonjon be a hálózatba.

Forrás: itt

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu