Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapSzabályozásEz a Te kulcsod, ne add oda másnak! Vagy?
23
jún

Ez a Te kulcsod, ne add oda másnak! Vagy?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Érdekes pert láthatunk kibontakozni.

A StakeHound kriptovaluta-társaság pert indított az izraeli Fireblocks társaság ellen, azt állítva, hogy az elvesztett(e) 245,5 millió NIS (kb. 75 millió dollár) értékű kriptovalutá(já)t, amelynek kezelésével megbízták.

A StakeHound azt állítja, hogy a Fireblocks, amely (a vállalatok közötti biztonságos eszközátadási infrastruktúra fejlesztője) hanyag volt, és ennek következtében a kriptopénzek (Szerkesztő megjegyzése: vagyis gondolom a privát kulcsok, de ha valaki tudja a megfejtést, ne fogja vissza magát) elvesztek, és már nem is állíthatóak vissza.

A keresetet ma a Tel-Avivi Kerületi Bíróságon nyújtották be Eli Cohen, Alex Feldsher és Nuna Lerner ügyvédek a Gornitzky & Co ügyvédi irodától.

A Fireblocks tagadta a jogsértéseket, azt állítva, hogy: “a kulcsokat az ügyfél hozta létre, és a Fireblocks platformon kívül tárolta”, és hogy “az ügyfél nem tárolta a biztonsági másolatot harmadik fél szolgáltatójánál az irányelveink ellenére”.

A kereset szerint a Fireblocks alkalmazottjának gondatlansága oda vezetett, hogy a kriptográfiai eszközök elvesztek anélkül, hogy bármilyen biztonsági másolat rendelkezésre állt volna.

“Ez egy emberi hiba, amelyet a perbefogottak alkalmazottja követett el, aki alkalmatlan munkakörnyezetben dolgozott, nem védte, illetőleg nem készített biztonsági másolatot az alperes saját kulcsairól, amelyek a megfelelő digitális pénztárca kinyitásához szükségesek, és nyilvánvaló ok nélkül a kulcsokat törölték, megakadályozva a felperes digitális eszközeihez való hozzáférést. ”

A Coincover, a cég kulcs letéti kezelője ugyan megkapta a kulcsokat, de titoktartási megállapodás miatt nem tudta ellenőrizni, hogy kinyithatják-e a digitális pénztárcát.

A kulcsok helyreállításához a Coincover által készített biztonsági másolaton keresztül annak egy másolatát a Fireblocks-nál kellett volna megőrizni, hogy a helyreállításkor ellenőrizhető legyen.

A StakeHound azt állítja, hogy “ez nem egy olyan egyszerű helyzet, amikor a magánkulcsokat egyszerűen elveszítették, inkább az alperesek nem továbbították a vonatkozó magánkulcsokat a Coincover-nek a megállapodás szerint. Ez katasztrófát és kárt okozott: az alperes visszavonhatatlanul elvesztette a hozzáférését a felperes digitális eszközei felett, amelyeket az alperes által biztosított “e-pénztárcában” helyeztek el, és ezzel 38.178 ETH veszteséget okozott.

A Fireblocks a bankoknak és a hagyományos pénzintézeteknek lehetőséget kínál arra, hogy zökkenőmentesen bekapcsolódjanak a szélesebb decentralizált pénzügyi ökoszisztémába és kapcsolódhassanak annak összes piaci szereplőjéhez.

A Fireblocks platformjának használatával a bankok és a fintechcégek gyorsan “telepíthetik” a letétkezelést, a tokenizálást, az eszközkezelést, a kereskedelmet, a hitelezési és fizetési megoldásokat az publikus és a magán blokklánc hálózatokon.

A Fireblocks kifejtette: a Fireblocks összes ügyfelének biztonságban vannak a kulcsai, és az ügyfélek kulcsai biztonsági másolattal rendelkeznek és visszaállíthatók. Ezen projekt BLS kulcsának megosztása nem volt része a Fireblocks MPC pénztárcájának. A kulcsokat az ügyfél hozta létre, és a Fireblocks platformon kívül tárolta.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu