Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébVacuumlabs sajtóközlemény.
19
dec

Vacuumlabs sajtóközlemény.

A DC szívesen ad hírt az iparági sikerekről. Most egy ilyen sajtóközlemény következik:

Design Summit 2021: Marcel Klimo a Vacuumlabs-tól bemutatta a Standard Chartered Mox bankját.

Avagy hogyan épített a Vacuumlabs és ügyfele virtuális bankot a nulláról Hongkongban

Marcel Klimo, a Vacuumlabs tervező és értékesítési mérnöke a november közepén Budapesten megrendezett Design Summit 2021 konferencián beszélt a szakmai közönségnek azokról a tényezőkről, amelyek biztosítják a 21. századi ügyféligényekre hangolt szolgáltatás sikerét.
A Vacuumlabs egy dinamikusan növekvő vállalat, amely 8 irodát működtet világszerte, köztük egyet Budapesten, székhelye pedig a szlovákiai Pozsonyban található. A bankszférára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó fejlesztésekre specializálódva mérnöki, tervezési és adattudományi szolgáltatásokat nyújtanak a fintech iparág számára. Tapasztalt szoftvermérnökökből álló csapatuk segített a Moxot a nulláról felépíteni, miközben időzónákon átívelve hangolták össze a projekten dolgozó szakemberek munkáját. Az okostelefonos alkalmazás az ötlet megszületésétől számított 18 hónapon belül, 2020 szeptemberében készen állt a hongkongi bevezetésre. A neobank indulása után mindössze egy évvel már 160 000 ügyféllel büszkélkedhetett, ami azt jelenti, hogy Hongkong felnőtt lakosságának több mint 1,5%-a használja azt pénzügyei tervezéséhez. A Mox a YouGov nemrégiben végzett felmérése alapján a legmegbízhatóbb virtuális bank Hongkongban. A Mox alkalmazás az egyik legjobbra értékelt pénzügyi alkalmazás, az Apple App Store-ban 5-ből 4,8-as, a Google Play Store-ban pedig 5-ből 4,6-os értékeléssel. De mi vezetett a Mox sikeréhez?

A sikeres digitális bankolás 7 stílusjegye

A tapasztalatok szerint a hagyományos nagybankok napjainkban is ritkán tudnak egy lépésben úgy debütálni a digitális banki világban, hogy valóban innovatív és a hosszútávú ügyfél-elégedettségre fókuszáló fintech megoldás jöjjön létre a fejlesztések eredményeként. A Mox vezérigazgatója, Deniz Güven vezetésével a Standard Chartered óriásbanknak ez mégis sikerült.

Marcel Klimo, a Vacuumlabs tervező és értékesítési mérnöke az alábbi, a Mox népszerűségéhez vezető sikerkritériumokat fogalmazta meg:

  1. Zökkenőmentes számlanyitás
  2. “Mobile-first” elkötelezettség
  3. A Z generáció igényeire reagáló szolgáltatások nyújtása
  4. Az ügyféligények holisztikus megközelítése
  5. Regtech mintázatú építkezés az egyszerű fintech megközelítés ellenében
  6. Folyamatos termékfejlesztés helyi vállalkozásokkal partnerségben
  7. Az alkalmazottak bevonása az ügyfelek igényeire épülő, magas színvonalú szolgáltatás kialakítása érdekében.

A Vacuumlabs csapatai azon dolgoznak, hogy úgy vigyék sikerre a fejlesztéseket, hogy azokkal különböző és sokrétű szükségletek kielégítése mellett egyúttal megfeleljenek az időről időre változó számos jogszabályi rendelkezésnek, korlátozásnak vagy épp kötelezettségnek.

Aki szívesen mélyedne el a Mox útjában a tervezéstől a sikeres megvalósításig, azt megteheti a Vacuumlabs által vezetett Banking On Air podcast The secrets behind Mox  epizódját meghallgatva, ahol Marcel Klimo Deniz Güvennel, a Mox alapító-vezérigazgatójával beszélgetett a projekt sikeréről és a hasonló projektek lehetséges buktatóiról.

A 7 sikerkritériumról bővebben a Vacuumlabs.com oldalon, itt olvashat. A Mox első éves működésének eredményei itt tekinthetők meg. “

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu