Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinKi dizájnolta a Bitcoin logót?
21
jún

Ki dizájnolta a Bitcoin logót?

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Az első dizájn ötlettel maga “Satoshi Nakamoto” állt elő és így nézett ki:

Aztán 2010. február 24-én Nakamoto egy új Bitcoin logóval állt elő, amelyben a „BC” szöveget az aranyérmébe ágyazott „₿”-re cserélték. Gondolom meg akarta előzni a “Krisztus előtt”-es felhangokat. Így nézett ki az akkori logó:

Ezután közösségi visszajelzések alapján Satoshi változtatásokat épített be az új logóba, és nyilvánosságra hozta a szerzői jogoktól mentes képeket. A logót eztán rövid ideig a Bitcoin hivatalos logójaként fogadták el.

2010. november 1-jén a Bitcoin közösség tagja, bitboynem tévesztendő össze a YouTuber BitBoy Crypto-val! – kiadta a Bitcoin logó új iterációját Satoshi terve alapján. A tervező azonban ezúttal úgy döntött, hogy az aranyérmét az ikonikus narancssárga körre cseréli, és a „₿” logót az óramutató járásával megegyező irányban 14%-kal megdönti.

Így alakult, hogy azóta – a közösség elsöprő támogatásának köszönhetően – bitboy munkája a Bitcoin hivatalos logója (az elmúlt 12 évben).

A Bitcoin logó végleges változatának kiadása után bitboy kijelentette: “Mostantól mindenki szabadon használhatja a grafikát akár kereskedelmi célokra is ezzel a licenccel, és nem köti semmilyen korlátozás.”

Itt a vége, fuss el véle!

forrás: cointelegraph

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu