Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébMi lenne, ha nem bűnöznének az emberek?
29
jún

Mi lenne, ha nem bűnöznének az emberek?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Tegnap érkezett egy kérdés az egyik Ügyfelemtől, hogy ügyvéd úr mi lenne, ha nem bűnöznének az emberek? Mennyivel jobb világ lenne, ugye?”

Anélkül, hogy ebbe bővebben belemennék, elmondom, hogy én ezekre a kérdésekre, csak a Ptk-ból szoktam idézni a jóhiszeműségre és tisztességre vonatkozó követelményeket és a joggal való visszaélés tilalmát, azzal, hogy az embereket nem áll módomban megjavítani.

Ezek alapján:

“A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megfelelően kötelesek eljárni.

A jóhiszeműség és tisztesség követelményét sérti az is, akinek joggyakorlása szemben áll olyan korábbi magatartásával, amelyben a másik fél okkal bízhatott.”

“A törvény tiltja a joggal való visszaélést.”

Viszont, hogy valami konkrét választ is adjak a posztban szereplő kérdésre, tekintsük meg az alábbi videót:

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu