Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásArgentin kripto adózás.
01
febr

Argentin kripto adózás.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Nincs még lezárva a kriptopénzek adózásának kérdése az országban.

Eddig a digitális eszközök birtokosai bejelenthették kripto kitettségüket és fix kedvezményes adót fizethettek: 100.000 dollár alatt 0%, felette 15%-os adókulcs. Ez az ünnepelt előny most eltűnni látszik, vitákat váltva ki ezzel.

A Guillermo Francis belügyminiszter kezdeményezett törvényjavaslat célja az argentin adóztatás enyhítése az élet több területén. Sajnos azonban ez a javaslat nem említi a kriptovalutákat.

Ha a projektet jóváhagyják, a kriptovaluták birtoklása ugyanúgy adómentes marad Argentínában, csak az eladásból származó tőkenyereség adózik, egy bizonyos küszöb alatt, valamint a határokon átnyúló kriptotranszferek adója továbbra is 5-15% lesz.

Meglátjuk, hogy mit tartalmaz majd a végleges törvényszöveg.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu