Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinBitcoin és nyugdíj II.
10
júl

Bitcoin és nyugdíj II.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Jelen poszt a korábbi Bitcoin és nyugdíj I. poszt folytatása, méghozzá kemény folytatása, mert nemzetközi vizekre evezünk a nyugdíj szempontjából.

Én azok közé sorolom magamat, akik azt mondják, hogy 1 millió dollár NEM ELÉG NYUGDÍJRA, ha elérted a nyugdíj korhatárt és nem Magyarországon kívánod a nyugdíjas éveidet tölteni.

Ezen összeg jóval jobb a magyar nyugdíjaknál, de ha csak ennyit tudsz megtakarítani a nemzetközi nyugdíjas éveidhez, akkor úgy fogsz élni, mint azon idősek az U.S.A-ban, akik 250-300 ezer dollárt takarítottak meg nyugdíjas korukra.

Amikor megtakarították ezt a pénzt, soknak érezték, de amikor nyugdíjba mentek, valószínűleg úgy érezték, hogy közel sem elég. Mert nem is az!

1 millió dollár nem elég a nyugdíjba vonuláshoz nemzetközileg, mert az amerikai dollár (és minden más fiat valuta is) folyamatosan leértékelődik.

Cca. 20-25 év múlva 1 millió dollárnak kb. akkora lesz a vásárlóereje, mint ma mondjuk 200 ezer dollárnak. 2 millió dollár körülbelül 400 ezer dollárt fog akkor – mai vásárlóértékben – érni, 5 millió dollár vásárlóértéke körülbelül 1 millió dollár lesz.

Úgy gondolom, hogy a következő évtizedekben az infláció bizony velünk marad magyar és nemzetközi szinten is. Egyszerűen túl vannak tolva már a keretek, valós és jelentős infláció csökkenés nem fér már bele, kozmetikázgatni persze még sokáig lehet.

Jelenleg az Egyesült Államoknak több pénzt kell felvennie, hogy visszafizesse adóssága kamatait, ezáltal minden évben több pénzt nyom(t)at a gazdaságnak.

Egy cca. 10%-os növekedési ütem mellett, havi 2500 dollárt kellene befektetni az S&P 500-ba, hogy elérd az 5 millió dollárt a nyugdíjas éveidre.

Mit is jelent ez? A legtöbb ember SOHA nem mehet majd – ténylegesen – nyugdíjba!

Mi lehet erre a megoldás? A Bitcoinban megőrzött vásárlóerő, azaz a Bitcoin nyugdíj. Arra kell törekedni, hogy abban tegyél félre a nyugdíja éveidre. Valahogy így:

Ha szeretnél ennek kapcsán további tájékoztatást kapni, akkor itt megtalálsz, ugyanis egy ügyvéd jogosult pénzügyi és egyéb üzletviteli tanácsadásra a törvény erejénél fogva.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu