Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapEgyébGrayscaleA Gemini hitelezőinek levele a DCG-nek.
02
jan

A Gemini hitelezőinek levele a DCG-nek.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Formailag ez úgy néz ki, hogy Cameron Winklevoss vállalta a Gemini hitelezőinek képviseletét, míg az adósi oldalon a Genesis Global Trading (ami egy kriptokölcsönzési platform és a Digital Currency Group (DCG) leányvállalata) és annak képviselője Barry Silbert áll (akiről ugye megírtuk, hogy a 0-ját nem kell ám elhinni és ezt tudják a Winklevik is).

A jelentősége tehát ennek a dolognak az, hogy felmerül vagy nem merül egy esetleges kényszerértékesítése a DCG Grayscales-es tulajdonrészének?

Nyílt levél Barry Silbertnek.

Barry – ma 47 napja van annak, hogy a Genesis leállította a kiutalásait. Több mint 340.000 Earn felhasználó nevében írok, akik választ keresnek a kérdéseikre. Ezek a felhasználók nem csak számok egy táblázatban, hanem valódi emberek. Egy egyedülálló anya, aki kölcsönadta Önnek a fia oktatására félretett pénzét. Egy apa, aki kölcsönadta Önnek a fia bármicvájára félretett pénzét. Egy férj és feleség, akik kölcsönadták az életük megtakarítását. Egy iskolai tanár, aki kölcsönadta a gyermekei főiskolai oktatásának a díját. Egy rendőr, és még sok más élő, érző személy. Ezek az emberek összesen több mint 900 millió dollárt bíztak Önre a vagyonukból. Konkrét válaszokat érdemelnek, mi pedig azért vagyunk itt, hogy megkapjuk őket.

Az elmúlt hat hétben minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy jóhiszeműen és együttműködő módon kapcsolatba léphessünk Önnel annak érdekében, hogy konszenzusos határozatot hozzunk létre arról, hogy hogyan is fizessék vissza azt a 900 millió dollárt, amellyel tartoznak, miközben segítünk megőrizni a vállalkozásuk létét is. Tudjuk, hogy minden szerkezetátalakításnak induló költségei vannak, és időnként a dolgok nem mennek olyan gyorsan, ahogyan azt mindannyian szeretnénk. Mostanra azonban világossá válik, hogy rosszhiszemű (leállási) taktikát követ.

Például december 2-án kifejeztük meggyőződésünket, hogy az lesz a legtermékenyebb út a megoldáshoz, ha mindenki a lehető leghamarabb “egy szobába kerül.”

Ön beleegyezett, de kijelentette, hogy ezt csak azután tenné meg, ha konkrét javaslat érkezik a Hitelezőktől. Ezért aztán december 17-én kézbesítettünk Önnek egy ajánlatot. December 25-én, Karácsony napján kézbesítettük Önnek ennek az ajánlatnak a frissített változatát. Ennek ellenére továbbra is megtagadja, hogy “egy szobába jöjjön velünk”, hogy kivonatolja a megoldási javaslatokat.

Ezen túlmenően továbbra is megtagadja a kulcsfontosságú mérföldköveket tartalmazó ütemterv elfogadását. Valahányszor kézzelfogható elköteleződést kérünk Öntől, ügyvédek, befektetési bankárok és folyamatok mögé bújik. Hat hét után viselkedése nemcsak teljesen elfogadhatatlannak, hanem oktalannak és lelkiismeretlennek is mondható.

Az a gondolat hogy nyugodtan elrejtőzhet az elefántcsonttornyában és ez az egész varázsütésre elmúlik, vagy hogy ez valaki más problémája, puszta fantázia. Az egyértelműség kedvéért, ezt a zűrzavart teljes mértékben Ön okozta.

A Digital Currency Group (DCG) – amelynek Ön az alapítója és vezérigazgatója – 1,675 milliárd dollárral tartozik a Genesisnek. Ez a pénz, amellyel a Genesis tartozik az Earn felhasználóknak és más hitelezőknek.

Ön ezt a pénzt – a tanárok pénzét – arra használta, hogy mohó részvény-visszavásárlásokat, illikvid kockázati befektetéseket és kamikáze NAV (net asset value) ügyleteket tápláljon, amelyek feldobták a Trust díjtermelő AUM-ját (asset under management); mindezt a hitelezők rovására, és mindezt a saját személyes haszna érdekében. Itt az ideje, hogy felelősséget vállaljon ezért, és helyesen cselekedjen!

Tudjuk, hogy Ön csőd-átszervezési munkatársként kezdte pályafutását. És az sem veszett el az emlékezetünkben, hogy kétségbeesetten dolgozott azon, hogy megpróbálja kimenteni a DCG-t a Genesisnél okozott problémák kapcsán, elhatárolni egymástól a 2 dolgot, a 2 platformot egymástól.

Fel kell hagynia ezzel a fikcióval, mert mindannyian tudjuk, amit Ön is tud – hogy a DCG-s és a Genesis-es pénzek összekeveredtek. Mindenki kapott Öntől utasítást, és mindig is kapott utasításokat mindenki korábban is (a Genesisnél). És bármi, amit utólag tett hogy az ellenkezőjét színlelje, nem állja meg a helyét.

Ha ehelyett mindezt az energiát a megoldás megtalálására fordította volna, mára készen lettünk volna. Mindenki jobb helyen lenne, beleértve Önt is.

Az Earn felhasználók fáradtak és ijedtek. Sokaknak közülük komoly problémáik vannak. Ennek ellenére még mindig támogatóak Önnel és a cégével, és nagyon türelmesek. De sokkal többet érdemelnek Öntől!

Megoldást érdemelnek Öntől, olyan megoldást, ami által visszaszármazik hozzájuk az a pénz, amit Önnek és a cégének kölcsönöztek.

Annak érdekében, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak, felszólítjuk Önt, hogy 2023. január 8. napjáig adjon nekünk olyan választ, melyben nyilvánosan elköteleződik a közös munka mellett.

Mi a magunk részéről készek vagyunk együtt dolgozni, de az idő telik, az óra ketyeg.”

(Szerkesztő: a levél E/2-es személyben íródott, de én nem írnék levelet így a Hitelezők képviseletében, szóval kicsit felülírtam Vinkli bácsi személyes hangvételét.)

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu