Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinDigitális deviza befektetés: az alapok.
14
máj

Digitális deviza befektetés: az alapok.

A mai napon egy – számomra – sokkal érdekesebb témáról akartam írni (MobileGo-Gamecredits ICO), de befutott pár kérés, ami a digitális deviza befektetés alapjaira (hogyan induljunk, mit csináljunk, hova fizessünk be, mit vegyünk, stb?) vonatkozott, ezért engedve ezeknek a kérdéseknek, leírom, hogy Neked hogy érdemes kezdened.

A befektetés első lépései

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? A poszt alatt megtalálod a tárcáink címét. Előre is köszi!

Először is a kereskedésre/befektetésre alkalmas digitális fizetőeszközt kell beszerezned. Én – pont a mögöttes tartalék funkciója miatt – a Bitcoint javaslom.

Menj hát el szépen a MrCoin oldalára és vásároljál a bankkártyád segítségével  bitcoint (BTC-t). Az oldalon le van írva a “hogyanmit”, elég, ha követed. BTC-t éppen vehetnél személyesen is, de akkor esély van rá, hogy átvernek, pláne, ha még nem értessz hozzá. Vehetnél BTC-t digitális deviza tőzsdéről vagy tárcaszolgáltatótól, de akkor egyrészt hozzá kell rendelned a bankkártyádat az oldalukhoz, másrészt meg nem tudom, hogy ezek milyen árfolyamon váltják a forintodat pl. dollárra, etc.

Szóval szvsz a legegyszerűbb, ha a MrCoin-tól veszed, ne sajnáld tőlük a jutalékot, kényelmi szolgáltatást nyújtanak, mint az idealer.😀

Tárca cím

Mielőtt megvennéd a BTC-det, szükséged lesz egy tárca címre. Ez lehet valamelyik tőzsde címe, miután beregisztráltál oda (btc-e.com,  a poloniex.com, stb.) vagy a jó öreg Ledger Nano (egyéb hardware wallet), vagy az online tárcák (cloud), esetleg a saját géped (számítógépes/mobilos wallet). Végeredményképpen valami olyasmi “címet” kell, hogy kapj, mint amit nálunk látsz a posztok alatt BTC adomány címszóval (nem pont azt, de hasonlót).

Elutalod a gempát a MrCoin-nak és a BTC tárca címedre megkapod a BTC-det, olyan értékben, mint, amennyit vásároltál tőlük. Online tárcáknál üsd be a gugliba, hogy “bitcoin wallet, vagy bitcoin tárca” és válassz a kedvedre valót és kérd oda a BTC-det a MrCoin-tól.

A lehetőségeid

Na, innentől viszont 2 felé ágazik a dolog.

1.  Befektetni akarsz.

2. Kereskedni akarsz.

Ha befektetni akarsz, akkor biztonságos “cold storage”-ban vagy hardware walletban kell tartanod  a megszerzett Bitcoinodat vagy a megszerzett BTC-den vett egyéb altcoinodat.

Tarthatod éppen online tárcán is, de az nem biztonságos szvsz.

Én javaslom a Ledger Nano-t, de bármilyen más (pl: Trezor) hardware wallet is jó lehet, vagy akár a papír alapú tárolás is. (Ezt nem fogom most leírni. Ha belefektettél annyi energiát a dologba, hogy meg van a BTC-d, akkor még annyit “áldozz rá”, hogy megguglizod, hogy ” bitcoin papír alapú tárolás, vagy btc offline tárolás vagy btc cold storage, bitcoin pendrive-on”, stb.)

Ledger

A Ledger-en jelenleg ezeket a coinokat tudod tárolni:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ethereum Classic
  • Dogecoin
  • Litecoin
  • Zcash
  • Dash
  • Stratis

Befektetés

He befektetni akarsz, de nem BTC-ben, illetőleg kereskedés a szándékod a BTC-vel, akkor a legjobb, ha elmész egy tőzsdére/váltóra, pl. a fent említett Poloniex és átváltod a BTC-det valami altcoin-ra (Dash, ETH, Stratis, etc.)

Szóval elmész a Polo(niex)re (ra:-) (továbbiakban: Polo) és beregisztrálsz oda. Aztán átutaltatod a BTC-det (vagy már egyből oda kéred a MrCoin-tól) arra a címre, amit a Polo-n látsz annál a címszónál, hogy BTC deposit (ha nem boldogulsz, írj nekünk emailt).

Aztán meg átváltod szépen olyan altcoinra, amilyenre csak szeretnéd. Ha nem akarsz kereskedni, akkor szerintem NE tartsd a tőzsdén/váltón a coinjaidat, mert nem biztonságos. Volt, hogy feltörtek már ilyen tőzsdéket/váltókat a múltban.

Kereskedés

Ha viszont kereskedni akarsz, akkor nem lesz más választásod, minthogy – ha átmenetileg is – de a tőzsdéken tartsd a pénzedet.

Amennyiben követni akarod a portfóliódat, akkor feltétlen regisztrálj be a cointrackingbe, hogy nyomon kövesd a portfóliód változását. Itt nagyon frankó kis diagramokon, stb.-n tudod nyomon követni a befektetett pénzed hozamát, alakulását (hozott, vitt, etc.)

Ha valahol elakadsz, bátran írj nekünk, illetve, amit még ajánlunk Neked az a magyar Crypto Trader Hungary csoport a Facebook-on. Ha pedig olvasnál még érdekességeket és képeznéd magad, akkor olvasd el a többi posztunkat is.

Kis segítség a befektetés kapcsán

ps: halló Kis barátaim! 😀 Kallos kolléga a magyar Crypto Trader csoportban (FB)most ingyenes segítséget ajánl Nektek a BTC/altcoin vásárlás kapcsán:

“Holnap magyar ido szerint 18 oratol segitek a most induloknak egeszen 19 oraig. Az elo web meeting elerheto lesz a join.me/704-394-295 linken keresztul.

Celkozonseg: akik meg nem tudnak bitcoint es altcoint venni, mert nem tudjak hogyan kell.”

Szerintem érdemes kihasználni a lehetőséget és megköszönni neki, ha hasznos volt.

Ha tetszett a posztunk, akkor oszd meg másokkal is, akár a Facebookon is!

Támogatás

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 18Z2LGDFKFJrPrFkm4oXi3kCggGEAYXYaT

LTC: LVddRoA3XE6vYUoM4ZTDq8rCz4xF4Fczje

DASH: XsxNHGP635dnnf1Watk2JP7zPZcMuckDz5

ETH: 0x718c385e93c1de153dc0ecb953035d007fd0e6a6

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

    dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
    Ajánlott bejegyzések
    SZÓLJ HOZZÁ

    Leave A Comment

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

    Digitalcash.hu