Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoin18 éves és dollármilliomos. Bitcoinból.
27
jún

18 éves és dollármilliomos. Bitcoinból.

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

Vannak még rossz gyerekek mondta anno Halász Judit néni.

Mi meg azt mondjuk, hogy vannak még új Bill Gates-ek:D (pláne úgy, hogy szerintünk a poszt főhőse hasonlít is Billy bá’-ra;)

(Persze a story sántít, mert a Billy gyerek azért csak a Harvard-on nyomta egy darabig, mégha, nem is fejezte be, a mi hősünk meg nem jutott el a Harvardra, ellenben 18 évesen már dollármilliomos lett. Ráadásul a storynak erősen romantikus, a valóságot megszépítő jellege van, szinte filmre kívánkozik;-)

Adott egy középsulis diák

This high-school dropout who invested in bitcoin at $12 is now a millionaire at 18

 

Erik Finman, aki miután kihullott a középsuliból fogadást kötött a Szüleivel, hogy amennyiben 3 éven belül (18 éves) korára milliomos lesz, akkor nem kell fősulira mennie. Deal? Deal.

Azt még tegyük hozzá, hogy 2011-ben 12 dolláros! áron fektettet be a Bitcoinba hősünk, abból az 1000 dollárból, amit a nagyanyjától kapott.

A többit már sejthetjük:-D Igen, a “kis” Erik megnyerte a fogadást. Jelenleg 403 BTC-je van, ami már az 1 millió dolláros árösszeg felett van. Ha eladná. Persze nem adja.:D

Azért a story mégsem ilyen egyszerű, minthogy megvette, tartotta, nagyon jól járt.

Erik, amikor kicashelt egy picit (100.000 dollár) a BTC-(i)ből, akkor csinált egy céget is (Botangle), ami arra specializálódott, hogy olyan hasonlóan frusztrált diákokat hozzon össze videó-chaten keresztül a tanárokkal, mint ő, aki korábban félt a tanáraival való kommunikációtól. Összejött neki a cég. Beindult.

Aztán hősünk 15 évesen San Fransisco-ba költözött és start-upoknál kezdett el dolgozni. Aztán most meg milliomos (és ismert) lett.

Köszönhetően a jó döntéseinek. Például, amikor eladta a cégét (Botangle) 2015-ben, akkor a BTC árfolyama kicsit megingott. A vevője megkérdezte, hogy hogyan fizesse ki: 100.000 dollárral vagy 300 BTC-vel 200 dollár/db. árfolyamon? Erik a 2. lehetőséget választotta. Az élet pedig őt igazolta, hiszen a BTC árfolyama visszaemelkedett szépen azóta.

Sőt! Szerinte még nincs vége a BTC storynak. Titkos hite szerint a BTC ára a pár ezer/tízezer dollártól 1 millió dollárig bármi lehet a következő években.

Bitcoin mellett egyébként még tart egyéb digitális devizát is, pl: Ethereumot és Litecoint is.

Még 2 érdekes dolog róla.

  1. A Családját a Kardashian Család Elon Musk féle verziójának tartja:-D
  2. Egy percet nem sajnálja, hogy nem ment egyetemre. Azt mondja, hogy a továbbtanulást a jelenlegi (amerikai) oktatási rendszerben értelmetlennek tartja. Minden infó fent van az interneten, és ha valóban tanulni akarsz szerinte a Youtube-ról (ahol csatornája is van a srácnak) és a Wikipedia-ról milliószor többet lehet tanulni, mint a hagyományos módon.

Ki tudja? Lehet, hogy tényleg igaza van?

Adományoznál az oldal fejlesztésére és még több posztra? Alább találod meg a tárcáink címét. Előre is köszi!

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu